Aksel Hennie i Obamas favorittfilm

Se traileren til filmen her.

Årets film for president Barack Obama er «The Martian» med Aksel Hennie som astronauten Alex Vogt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidenten og hans kone, Michelle, deler årets beste sang, bok og film, med magasinet People.

Obamas favorittfilm i år er altså «The Martian» med Matt Damon i hovedrollen og Aksel Hennie i en noe mer beskjeden rolle.

Se traileren til «The Martian» øverst i artikkelen.

«Popcorn-film»

Ifølge Jon Selås i VG har Hennie en liten, men «viktig og tydelig nok» rolle i den amerikanske Hollywood-filmen. Selås skriver i sin anmeldelse at Hennie «glir sømløst inn og leverer varene helt strålende». Filmen handler om astronauten Mark Watney (Matt Damon) som blir igjen på Mars når resten av ekspedisjonen må evakuere på grunn av en sandstorm.

Selås i VG beskriver «The Martian» som en «popcorn-film de luxe» og gir den terningkast fem. Aksel Kielland i Dagbladet skriver at den er som et «uimotståelig stykke realfagspropaganda». Ifølge Aftenposten innkasserte filmen 462 millioner kroner den første visningshelgen i USA.

Se også: Ukjent Disney-film lå glemt i 87 år

– Beste noensinne

Obamas favorittbok er «Fates And Furies», som er skrevet av Lauren Groff og handler om et ekteskap sett fra mannens og kvinnens perspektiv. Årets sang er «How Much A Dollar Cost» av rapperen Kendrick Lamar fra Compton i California.

Obamas kone, Michelle, sier at hun ikke får nok av sangen «Uptown Funk» med Bruno Mars på vokal. Hennes favorittbok i år er «The Light Of The World» av familievenninnen Elizabeth Alexander. Den handler om hvordan det er å oppdra to sønner etter mannens plutselig død i 2012.

Hennes favorittfilm er en animert familiefilm av Amy Poehler, som på norsk har fått navnet «Innsiden Ut» (Inside Out). Erlend Loe skriver i sin anmeldelse i Aftenposten at filmen er en av Pixars «beste noensinne».

Les også: «Bølgen» blant 81 Oscar-konkurrenter

Se også promovideoen som lot oss bli kjent med Aksel Hennies karakter før de offisielle trailerene kom:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus