Åsne Seierstads bok om 22. juli «blant årets ti beste»

Åsne Seierstads bok om 22. juli, «En av oss», er blinket ut som en av årets ti beste av den amerikanske avisen New York Times.
Åsne Seierstads bok om 22. juli, «En av oss», er blinket ut som en av årets ti beste av den amerikanske avisen New York Times. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix

New York Times har blinket ut det bokredaksjonen mener er årets ti beste bøker. Oversettelsen av Seierstads bok om 22. juli, «En av oss», er med på listen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«One of Us: The Story of Anders Breivik and the Massacre in Norway» er et mesterverk av en reportasjebok, skriver avisen.

«Boken utforsker Skandinavias mørke side gjennom livet og forbrytelsene til Anders Behring Breivik, som 22. juli 2011 drepte 77 mennesker, de fleste tenåringer, i protest mot kvinners rettigheter, kulturelt mangfold og Islams økende innflytelse», skriver New York Times. «Tragedien er ikke litterær og symbolsk; det er virkeligheten».

Boka «En av oss: En fortelling om Norge» kom ut på norsk i 2013. Inntektene fra boksalget i Norge tilfaller en egen stiftelse med samme navn som boken. Boken er gitt ut i flere land.

Seierstad har vunnet flere priser for sitt arbeid som journalist og dokumentarbokforfatter. Bokhandleren i Kabul (2002) er en av hennes mest kjente bøker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus