Von der Lippe overveldet over Emmy-heder

Von der Lippe fikk prestisjetung Emmy-pris

Som første norske skuespiller er Anneke von der Lippe tildelt den prestisjetunge Emmy-prisen. Vinneren var «overveldet og veldig glad» da hun mottok prisen i New York natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt utrolig og overveldende. Jeg hadde ikke trodd det, er von der Lippes umiddelbare reaksjon på telefonen fra USA.

I glamorøse omgivelser ble hun hedret med Emmy som beste kvinnelige skuespiller. Prisen får hun for sin tolkning av lensmann Helen Sikkeland i den populære NRK-serien «Øyevitne».

Sterke utfordrere

Von der Lippe var nominert sammen med briten Sheridan Smith og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro. Og 51-åringen hevder hun ble overrasket da hennes navn ble lest opp av prisutdeler Robin Lord Taylor.

– Jeg hadde forberedt meg på ikke å vinne, så dette er jeg fantastisk glad for.

– Fernanda Montenegro er Brasils største stjerne og en fantastisk kvinne. Og Sheridan Smith er også fantastisk god, sier von der Lippe til NTB.

Feiring

Hun var også Emmy-nominert i 2005, den gang for rollen som helseminister i «Ved kongens bord». Da måtte hun se seg slått av den kinesiske skuespilleren He Lin.

– Det er veldig stor forskjell på å vinne og ikke å vinne. Men uansett er det en stor ære å bli nominert, sier von der Lippe.

Hun hadde ikke rukket å tenke over om prisen kan åpne muligheter for henne videre i karrieren. Først var det tid for litt mer jubel.

– Nå skal vi nok ut og feire, ja, sier hun.

Merittert

Anneke von der Lippe har spilt i en rekke filmer og TV-serier, og hun har fra før vunnet tre Amandapriser, Filmkritikerprisen, den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen.

51-åringen er tilknyttet Nationaltheatret, der hun i høst har spilt i «Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til TV-serier som er produsert utenfor USA. Årets utdeling er den 43. i rekken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus