Får ikke vise religiøs reklame før Star Wars

Den engelske kirken får ikke vise sin reklamefilm om bønn før Star Wars når filmen åpner neste måned. Det har ledende britiske kinoer besluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirken skriver i en pressemelding at organisasjonen er «forvirret» over avslaget fra kinoene, og legger til at den «tåpelige» beslutningen kan ha en «skremmende effekt» på ytringsfriheten.

Kirken ønsket opprinnelig at den et minutt lange filmen kunne vises på britiske kinoer før jul, før visningen av den nye Star Wars-filmen.

Les også: Denne reklamefilmen ble for drøy for «søringan»

Byrået som håndterer kinoreklame sier reklamen kan virke støtende på de som har «en annen, eller ingen, religiøs tro», melder BBC.

I reklamen (se video over) ser man den tradisjonelle kristne bønnen Fader Vår fremsagt av en rekke forskjellige mennesker, blant disse flyktninger, en sønn i sorg, et gospelkor og erkebiskopen av Canterbury Justin Welby, den øverste lederen av den anglikanske kirken.

Reklameinnslaget ble godkjent av britiske film- og reklametilsyn. Det er byrået Digital Cinema Media (DCM), som håndterer britisk filmreklame for større kinokjeder, som har satt ned foten. De mener innslaget risikerer å «støte eller uroe publikum».

Se også: Dette ga kinogjengerne en skikkelig støkk

Den anglikanske kirkens overhode på verdensbasis, erkebiskopen av Canterbury Justin Welby, sier han synes beslutningen er «bemerkelsesverdig»:

— Denne reklamen er omtrent like støtende som en julegudstjeneste, sier han til BBC.

— La kinogjengerne gjøre opp sin egen mening heller enn å motta slike diktat.

Fader vår/Herrens bønn er en av de mest kjente kristne bønnene, og gis av Jesus til hans tilhengere i Bergprekenen (Matt 6,9-13) og i Luk 11,2-4. I forbindelse med reklamen har den engelske kirken også opprettet et nettsted der man kan «lære å be».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus