Frp-politiker raser mot Karpe Diem-låt

Rapgruppen Karpe Diem, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, kaller justisministeren for en feiging i sin nye låt.
Rapgruppen Karpe Diem, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, kaller justisministeren for en feiging i sin nye låt. Foto: Gitte Johannessen / NTB

I sin rykende ferske låt kaller Karpe Diem justisministeren for «en feiging». Nå slår Frp-politiker hardt tilbake, og mener at låten er et «svineri bygget på hat».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karpe Diem slapp torsdag tre nye musikkvideoer på VGs nettsider. I en av låtene, «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», går guttene hardt ut mot justisminister, Anders Anundsen.

I låten setter rapperne søkelys på de hatefulle ytringene som har vært skrevet på sosiale medier i forbindelse med flyktningkrisen. Rapteksten er basert på gloser gruppen har plukket opp rundt debatten.

I et slakteri, fylt av døde griser, rapper Chirag Rashminkant Patel aggressivt til justisministeren, og kaller ham blant annet «feig».


— Svineri bygget på hat

Frp-politiker, Peter N. Myhre, går hardt ut om Karpe Diem, og kaller deres nye låt for "et svineri bygget på hat". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Frp-politiker, Peter N. Myhre, går hardt ut om Karpe Diem, og kaller deres nye låt for "et svineri bygget på hat". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kritikken mot Anders Anundsen har fått Frp-politiker Peter N. Myhre til å koke. Han mener at gruppen går langt over streken, skriver Dagbladet.

«Dette er ikke musikk, ikke en gang en låt. Det er et tåpelig og forkvaklet politisk innlegg forkledd som en låt. «Musik skal byggas utav glädje,» sang Lill Lindfors på 1970-tallet. Dette svineritet er bygget på hat, og det er det stikk motsatte», skriver Myhre på sin Facebook-profil.

Anders Anundsen forteller at han ikke føler seg brydd av rapgruppens tekst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Anders Anundsen forteller at han ikke føler seg brydd av rapgruppens tekst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

— Disse herrene har jo åpenbart lagt Frp for hat, sier han til avisen.

Anundsen selv har derimot ikke latt seg fornærme av Karpe Diems tekst, men mener at gruppen forenkler flyktningspørsmålet.

— Det å bli nevnt i en låt av et såvidt kjent og populært band ser jeg på som en ære. Så får vi heller være uenige om innhold, sier han til VG.

Les også: Anundsen innrømmer at departemenetet ikke hadde nok kunnskap

— Jobben min er å skrike ut følelsene

Rapduoen mener at regjeringen bare fokuserer på hva flyktningkrisen koster, og at de håndterer krisen på en dehumaniserende måte.

I musikkvideoen opptrer alle skuespillerne uten øyne, for å gi en følelse av at menneskene er mindre verdt, forteller Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid til avisen.

– Anundsen har sikkert en tøff jobb. Men gitt arbeidsbeskrivelsen hans er det hans navn som dukker opp i hodet når man snakker om disse tingene. Problemene vi står i nå, flyktningkrisen og asylbarna som ble sendt hjem, jeg er nok ikke den eneste som synes det kunne vært håndtert bedre. Jobben min er å skrike ut disse følelsene, sier Rashmikant Patel til VG.

Les også: Organisasjoner advarer mot å stenge grensen til Russland

Merkel: Flyktningkrise kan utløse militær-konflikt

Personvernpolicy