Fem år siden humorsuksessen

Videoen der du ikke lærer noe om trådløse rutere. Se den første episoden av «Ah, så det er SÅNN det er».
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kultserien «Ah, så det er SÅNN det er» presenterte den beste og verste måten å løse hverdagens store og små problemer. I høst er det fem år siden seriesuksessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten 2010 hadde humorserien «Ah, så det er SÅNN det er» premiere på ABC Nyheter. Dette var serien som blant annet presenterte hvordan Nigeria-svindel, prinsessebryllup, strykjerntrøbbel og upassende potensreklame kunne lede opp til å bli den perfekte biff, i det som vel må sies å være TV-historiens snodigste «hvordan»-konsept.

Calle ved roret

Gjennom seriens syv episoder presenterte hovedperson Calle Hellevang-Larsen, (du vet han med håret fra Raske Menn og I kveld med YLVIS) den beste og verste måten å løse hverdagens store og små problemer.

Hellevang-Larsen spilte alle roller, og fikk i løpet av seriens syv episoder blant annet prøvd seg som programleder, slapp nabo, forsker med munndiare, politimann og sigøynerkone. For å nevne noen.

«Alle» ville se

Hundretusener av nordmenn så hver episode av «Ah, så det er SÅNN det er» den gangen for fem år siden. På et tidspunkt føltes det som om hele Norge plutselig kunne bryte ut i seriens signatursetning og tittel. Over 80.000 meldte seg inn i Facebook-siden i løpet av de syv høstukene serien varte. Tallet er høyt i dag, men i 2010 var 80.000 likes på Facebook nærmest for sensasjon å regne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En fest

Anders Lindstad var seriens prosjektleder i Startsiden da den ble sendt i 2010.

Han forklarer populariteten med at komiker Calle Hellevang-Larsen leverte helt fantastisk gjennom hele serien, og at han hadde et kreative team og et gjennomproft produksjonsapparat bak seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Allerede i det første møtet hvor Magnus Martens og Karsten Fullu presenterte ideen, tenkte jeg at dette var et perfekt prosjekt for oss. Og derfra var egentlig hele prosjektet en stor fest som endte i strålende seertall og tilbakemeldinger fra publikum, og dessuten en fornøyd annonsør som fikk mer enn det antallet annonsevisninger vi hadde lovet, sier Lindstad til ABC Nyheter.

Vi ser tilbake

Dessverre tok serien slutt etter syv episoder. Og til publikums store frustrasjon og sorg ble det aldri laget en oppfølger eller ny sesong. Men seriens syv episoder er fortsatt tilgjengelig på nett, og i forbindelse med femårsjubileet har ABC Nyheter hentet fram suksessen fra arkivet til glede for både gamle og nye seere som ønsker å se hvordan man for eksempel setter opp en trådløs ruter, lager din egen urtehage eller fjerner en rødvinsflekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik ser du episodene fra Ah, så det er SÅNN det er:
Du trenger internett, pc eller mobil og litt tid. Og har du ikke litt tid til overs fordi du har havnet i den såkalte tidsklemma, fordi det er dugnad i borettslaget og du ikke klarer å huske hvor du satte den store kosten du brukte da du leste at det var viktig å variere kosten, så fortvil ikke. Da har du sikkert en nabo med riktig kosthold som du kan spørre. Og krever naboen bacon fra en lokal leverandør fordi han koster flesk, så kan du for eksempel dra til nærmeste salgslag og kjøpe en gris ...

Eller så kan du se serien ved å trykke her.