Caprino Filmcenter krever at berg-og dalbane stenges

Forrige uke startet rettssaken mellom Remo Caprino og representanter for Hunderfossen Familiepark i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Retten skal ta stilling til hvorvidt berg og dalbanen er modellert etter Kjell Aukrusts originaltegninger av bilen eller Ivo Caprinos filmversjon av Il Tempo Gigante. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)
Forrige uke startet rettssaken mellom Remo Caprino og representanter for Hunderfossen Familiepark i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Retten skal ta stilling til hvorvidt berg og dalbanen er modellert etter Kjell Aukrusts originaltegninger av bilen eller Ivo Caprinos filmversjon av Il Tempo Gigante. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)

Caprino Filmcenter mener at berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er en ulovlig produktetterligning, og krever at den stenges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten Ivo Caprinos innsats i Flåklypa Grand Prix ville ikke Flåklypa-universet vært like attraktivt, og den innsatsen gir rettigheter, sier advokat Thomas Myrbostad som representerer Caprino Filmcenter til NRK.

Rettssaken startet forrige mandag i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer og går nå mot slutten. Stridens kjerne er berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante som er bygget i Hunderfossen Familiepark.

Familieparken hevder at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger, og viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren. Caprino mener derimot at utformingen er basert på bilen som ble laget til spillefilmen Flåklypa Grand Prix og at Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen derfor har felles opphavsrett.

Aukruststiftelsen, som representeres av advokat Are Stenvik, sier at Ivo Caprino aldri gjorde noe forsøk på å ta kontroll over Aukrust-universet.

– Men nå hevdes det, og det er for første gang, 40 år etter premieren på Flåklypa Grand Prix, sier Stenvik.