Meny

Skulptur verdt 2,4 millioner stjålet: – Det er forferdelig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gått ut med overvåkningsbilder og etterlysning av to menn som skal ha stjålet millionskulptur i København.

Skulpturen «Mannen med den brukne nesen», laget av den franske kunstneren Auguste Rodin i 1863, er stjålet fra Glyptoteket i København.

– Det er forferdelig. Vi har mistet et viktig verk i samlingen, sier museumsdirektør Flemming Friborg til avisen Politiken.

Bysten er verdt i overkant av 2,4 millioner norske kroner.

Har blitt holdt hemmelig

Det tok de to kunsttyvene 12 minutter å stjele det verdifulle kunstverket fra Ny Carlsberg Glyptotek. Forkledd som turister gikk de inn i salen hvor flere av Rodins skulpturer står utstilt, tok bysten ned fra søylen og la det i en pose før de forlot museet.

Verken vakter eller gjester la merke til det frekke tyveriet, som ble gjennomført i museets åpningstid.

Tyveriet fant sted 16. juli, men først de siste dagene har det blitt kjent.

Etterlyser to menn

Til Politiken sier Ove Randrup i København-politiet at tyveriet virket svært målrettet og organisert.

– Gjerningsmennene har vært inne i museet for å forberede seg cirka en uke før selve tyveriet, og de må ha hatt kjenskap til hva de stjeler. Dette er ikke guttestreker, sier han.

Det finnes cirka 200 eksemplarer av «Mannen med den brukne nesen», i fem eller seks ulike utgaver. Den som ble stjålet fra Glyptoteket skal det finnes cirka 40 av.

De to mennene som nå etterlyses internasjonalt, skal begge være av østeuropeisk utseende, lyse i huden og mellom 170 og 175 centimeter høye.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus