24 Emmy-nominasjoner til «Game of Thrones»

Skuespilleren Uzo Aduba, som spiller Suzanne"«Crazy Eyes» Warren i serien «Orange Is the New Black», og Cat Deeley, programleder i det amerikanske konkurranseprogrammet «So You Think You Can Dance» under offentliggjøringen av nominasjonene til årets Emmy. Selve prisutdelingen skjer i september.
Skuespilleren Uzo Aduba, som spiller Suzanne"«Crazy Eyes» Warren i serien «Orange Is the New Black», og Cat Deeley, programleder i det amerikanske konkurranseprogrammet «So You Think You Can Dance» under offentliggjøringen av nominasjonene til årets Emmy. Selve prisutdelingen skjer i september. Foto: Jonathan Alcorn / Reuters

«Mad Men», «Orange Is the New Black», «Downton Abbey» og «House of Cards» er blant fjernsynsseriene som sikret seg nominasjoner som beste dramaserie til årets Emmy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fantasy-serien «Game of Thrones» sikret seg til samme 24 nominasjoner til de mange forskjellige Emmy-kategoriene.

«Game of Thrones» har gått i flere år og er basert på en serie fantasybøker der man følger en rekke personer og kampen om makten mellom forskjellige riker.

Fengselsserie

Betal-tv-stasjonen HBO, som står bak «Game of Thrones», fikk totalt 126 nominasjoner for forskjellige serieproduksjoner. Netflix, som står bak serien"Orange Is the New Black» og «House of Cards», sikret seg til sammen 34 nominasjoner for sine produksjoner.

Fengselsserien «Orange Is the New Black» som blir sett av mange i Norge, fikk til sammen fire nominasjoner. I tillegg til nominasjon til pris for beste dramaserie ble skuespilleren Uzo Aduba nominert til prisen for beste kvinnelige birolle og Pablo Schreiber til beste mannlige gjesteskuespiller. Serien er også nominert til pris for beste dramaserie-casting.

Utdeling

Emmy-prisen er USAs pris til beste TV-produksjon, tilsvarende Oscar som gis til beste filmproduksjoner. De nominerte til Emmy er hentet fra både fjernsynskanaler, kabel- og betal-tv og streaming- og nettkanaler.

Blant de sju nominerte i kategorien for beste komiserie er «Modern family», som også er godt kjent for norske seere.

20. september blir det prisutdeling til vinnerne i Los Angeles.

Personvernpolicy