Skulle lage kunstnerisk nakenvideo – ble hengende fast i et tre

Se den prisvinnende kunstfilmen «Hanging in the Woods».

Da kunstneren skulle lage en nakenvideo, gikk ikke alt helt som planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kunstneren Hilde Krohn Huse hadde planer om å lage en kunstnerisk video hvor hun skulle henge naken i et tau fra et tre, men da hun prøvde å komme seg løs, gikk det ikke helt som hun hadde tenkt. Nå har videoen vunnet prestisjepris i England.

Scenen i videoen er fra Huses hjemsted Aukra i Møre og Romsdal. Hun fester foten fast i et tau i treet slik at hun henger opp ned, men tauet ble for stramt, og hun får ikke foten ut igjen.

– Der videoen slutter slo kameraet seg av, men jeg hang der og ropte på hjelp i 30 minutter, sier Huse til VG på telefon fra London.

Les også: Hun risikerer to års fengsel for vaginakunst

Fikk hjelp

Huse skal ha fått hjelp til slutt ved at en venn hørte at hun ropte, og dermed kom for å hjelpe henne.

– For meg er det naturlig å være naken foran kamera, men det ble nok litt spesielt for henne å hekte meg ned. Flaks at det kom noen jeg kjente, ler Huse.

Hun forteller at hun slapp unna hendelsen med et arr på ankelen.

– Jeg ble kvalm av å se på videoen første gang, jeg opplevde alt på nytt igjen. Men så sov jeg litt og oppdaget at videoen er ganske grei, sier hun.

Les også: Christopher Nielsen vil sette Guinness-rekord i kunst

Utstilling i London

Nå har hun altså vunnet konkurransen Bloomberg New Contemporaries 2015, en konkurranse for engelske sisteårsstudenter. Premien er å få videoen utstilt i et galleri som ligger på veien opp til Buckingham Palace i London. Galleriet åpner i november, hvor Huses video vil vises frem i et par måneder.

Les også: Se nakenløpet fra Roskildefestivalen

Personvernpolicy