SELFIE-INTERVJUET – våre digitale vaner

En Fripenn fra Berlin

<p>SVEN EGIL  "FRIPENN" OMDAL: - Selfien tatt på balkongen i Prenzlauer Berg, Berlins mest sjarmerende bydel en av de sjeldne solskinnsdagene i juni. Vi flytter hit i august for å følge Europas mektigste stat tett på.</p>
SVEN EGIL  "FRIPENN" OMDAL: - Selfien tatt på balkongen i Prenzlauer Berg, Berlins mest sjarmerende bydel en av de sjeldne solskinnsdagene i juni. Vi flytter hit i august for å følge Europas mektigste stat tett på.

- I fremtiden kommer vi til å lese nettaviser på bordflater, på veggen, eller hvilken som helst tilgjengelig flate, spår mediekommentator Sven Egil Omdal alias Fripenn fra sin nye tilværelse i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Egil Omdal, uavhengig journalist og kommentator.


Min hjemmeside/startside på nett: Fripenn


Dette gjør jeg nå: Er i ferd med å flytte til Berlin


Dagens første knapp: Twitterappen på telefonen


Dagens første nyheter får jeg fra Twitter


Mitt favorittnyhetssted på nett: NRK.no


Brukervaner: Jeg veksler mellom mobil, iPad og Mac etter behov.


Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben: Readlists.com. Samler nettartikler systematisk og ordner dem i ebøker som jeg leser på iPad. Hovedsystem i all min research.


Mitt tips til reise-app eller -nettsted? Booking.com for hotellbestilling. Finner billige flybilletter på Finn.no, men bestiller rett fra flyselskapet.


Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden: Radioappene til NRK og Deutschlandfunk.


Hvilken app skulle du ønske fantes? En universell: NÅ trenger jeg XX akkurat her-app


Min favorittblogger: Leser ingen blogger fast.


Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: Formulere det behovet vi har i øyeblikket, og få hjelp ut fra personlige kriterier. Snakke med folk på fremmede språk med simultantolking.


De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er mer effektiv ressursbruk, økt mellommenneskelig kontakt.


Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Readlists.com


Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Forhåpentlig blir de så omfattende, dype, kritiske og engasjerende som de har potensial til. Men det forutsetter at det dukker opp en forretningsmodell som kan finansiere den redaksjonen de trenger. Vi kommer ikke til å lese dem på faste skjermer som vi må bære rundt på, men på bordflater, på veggen, eller hvilken som helst tilgjengelig flate.


Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Har en flott Sudoku-app som jeg til tider blir litt henfallen til.


Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Viderefør strategien med å gå i dybden og bli best på enkelte områder, slik dere er på på EU/EØS-dekningen. Dere kan ikke vinne på bredde, men dere kan være nummer 1 på mange nisjer og til sammen bli viktig for svært mange.

Personvernpolicy