Her er traileren til «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin»

Se traileren her

Det er juba-juba-stemning og grevlinger i taket i høstens norske animasjonseventur. Og kanskje kommer kongen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ser ikke ut til at Tordenfilm AS har spart på humoren når de har animert radarparet Knutsen og Ludvigsen.

Animasjonsfilmen er klar for norske kinoleretter 25. september, men det ligger mange år med arbeid bak filmen.

Helt siden produsent Eric Vogel så Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen, bedre kjent som Knutsen og Ludvigsen, på scenen under Øyafestivalen i 2006 har han jobbet med ideen om filmen, skriver NRK.

Først våren 2013 ble det klart at filmplanene skulle realiseres da Norsk Filminstitutt tildelte produksjonen 10,3 millioner kroner i tilskudd.

Les også: Slik ser grevlingen ut

Store forventninger

Det blir moro for både store og små (kanskje mest for de store?) til høsten og forventningene er store. Blir det nok juba, juba og grevlinger i taket for generasjonen som har vokst opp med superduoen?

Les også: Knutsens siste hilsen

«TUUUUUT! Knutsen & Ludvigsen er to små fyrer som bor i en tunnel. De har en grevling i taket. De synger og spiller og småkjekler om det meste. Alt er som det pleier for disse to bekymringsløse trubadurene, inntil en ung dame plutselig faller av toget - inne i deres tunnel!»

Slik beskrives animasjonseventyret på Filmwebs nettsider og den offisielle traileren som ble sluppet onsdag viser at humorduoen også innfrir på lerettet.

Opprinnelig var planen at Dolmen og Lorentzen selv skulle gi stemme til hovedrollene, men da Gustav Lorentzen gikk bort i 2010 ble planene endret. Det ble da bestemt at en ny generasjon skulle gi stemmer til duoen.

Les også: Alle sa ja til å hylle Gustav Lorentzen

Da gikk rollen som Knutsen til komiker John Brungot, best kjent fra TV2-serien «Torsdag Kveld fra Nydalen», og skuespiller Hermann Sabado fikk rollen som Ludvigsen.

Se også de første bildene fra filmen som ble sluppet i desember i fjor:

Personvernpolicy