Griswold-familien er tilbake

Se traileren til kinofilmen «Vacation»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Griswold og hans klønete familie skal ut på nye eventyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den eventyrlige suksessen «Hjelp, vi må på ferie!» fra 1983 genererte 61 millioner dollar og har med sine tre oppfølgere satt seg i minne hos mange nordmenn.

I hovedrollen tronet Chevy Chase som den noe klønete familiefaren Clark Griswold som bare ville det beste for sin familie, og gang på gang tok dem med på ferie.

Aller best husker vi kanskje den hysterisk morsomme oppfølgeren «Hjelp, det er juleferie!» fra 1989. Ingen jul uten!

Dessverre så det ut til at filmserien døde ut etter den tredje og feilslåtte «Hjelp, vi må på ferie til Las Vegas!» i 1997, men der tok vi feil. The Warner Bros. har igjen samlet Griswold-familien og med sønnen Rusty (Ed Helms) i front ramler de ut på nye eventyr i kinofilmen «Vacation».

Reprise av sommeren '83

Rusty, som nå har blitt familiefar selv, drar med seg kona og de to sønnene på det som ut ifra traileren ser ut til å være en reprise av sommerferien 1983.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De er på vei til samme, gamle «Walley World» i en rusten familiebil og opplever det ene nederlagt etter den andre, mens familiebåndet dem i mellom blir sterkere og sterkere.

Se filmtraileren øverst i artikkelen.

Ikke minst er den sexy dama i den røde sportsbilen også med denne gangen, som i 1983, men med en liten tvist (se trailer).

Bestefar Clark

Chevy Chase derimot ser ut til å ha måtte nøye seg med en mindre rolle i denne oppfølgeren som en rund og god bestefar.

Filmene om Griswold-familien

«Hjelp, vi må på ferie!» (1983)

«Hjelp, vi må på ferie til Europa!» (1985)

«Hjelp, det er juleferie!» (1989)

«Hjelp, vi må på ferie til Las Vegas!» (1997)

«Vacation» (2015)

Rollene i filmen spilles av kjente skuespiller som Ed Helmes, kjent fra Hangover-filmene og Christina Applegate, som spilte datteren i TV-serien Bundy på 80-tallet, i rollene som ekteparet Rusty og Debbie Griswold.

Bestemor Ellen Griswold spilles av Beverly D'Angelo som også hadde samme rollen i de fire forrige filmene. Leslie Mann spiller Rustys storesøster Audrey.

«Thor»-skuespiller Chris Hemsworth, som forøvrig ble født sommeren 1983, er også å se i kinofilmen som én av Griswold-familiens flere motstandere.

Sommer-film på høstprogrammet

Selv om familiefilmen har premiere 29. juli i USA blir den ikke å se på norske kinolerreter før 9. oktober ifølge Filmweb.