Meny

Politiet henlegger anmeldelse av Munch-museet

Flere har reagert på sammenstillingen av Munchs og Melgaards kunst, og noen anmeldte museet og Melgaard for ett av verkene hans. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har henlagt anmeldelsen av Munch-museet og mot kunstner Bjarne Melgaards video av en mann som suger på armen til en liten jente.

Politiet slår fast at det ikke er straffbart å vise skildringer som er gjengitt i verket «All Gym Queens Deserve to Die».

– Etter påtalemyndighetens vurdering må fremstillingen anses forsvarlig ut fra et kunstnerisk formål, slik at forholdet ikke rammes av straffebestemmelsen, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt.

I forbindelse med utstillingen «Melgaard + Munch» ble museet anmeldt 22. februar av ukjente personer som reagerte på den 40 minutter lange videoen hvor en mann suger på armen til en ett år gammel jente.

Politiet har vurdert om Munch-museet kunne rammes av straffelovens paragraf 204 ved å arrangere en offentlig kunstutstilling av fremstillinger som seksualiserer barn.

Fremstillingen kan etter påtalemyndighetens vurdering være egnet til gi seksuelle assosiasjoner, og således seksualisere barnet. Loven gjør imidlertid unntak for kunstneriske skildringer, skriver politiet i en pressemelding torsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus