Meny

Klare for jubilerende MGP-sirkus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK ser for seg en god, gammeldags festkveld som kan samle folket foran skjermene – da de tok omfattende Melodi Grand Prix-grep før årets sangfest.

Derfor stilte 11 høyst ulike artister og grupper opp i Store Studio da NRK onsdag avslørte årets deltagere, som går rett til finalen. Blant dem suverene veteraner som Tor Endresen og Bettan, som hver for seg har vært med 11 ganger i Eurovision-sammenheng – men aldri sunget sammen.

– Dette viser at Melodi Grand Prix er viktig for mange artister, at vi er her fremdeles, sier evigunge Elisabeth Andreassen, som selv er del av NRKs jubileumsfeiring:

Jubileumsfeiring

I 2015 er det nemlig 30 år siden «La det swinge» med Bobbysocks vant både hjemme og ute. Det er også 60 år siden Eurovision Song Contest ble arrangert for første gang. Dermed er det duket for mangestemt feiring i storstuen i Spektrum 14. mars – og i direktesending til de tusen hjem.

– Dette blir godfeelingen fra gamle dager, sier Endresen om å gå rett til finalen. Låten «All Over The World» er skrevet med tanke på å ha Kringkastingsorkesteret i ryggen, 17 år etter at KORK sist fikk lov til å medvirke i musikksirkuset. Bergensveteranen står for teksten, Are Selheim for musikken.

– Låten har både noe rocka og litt stort olympisk over seg, og er så fengende at den går rett inn, reklamerer Endresen, mens Bettan skyter inn og hevder:

– Folk tar refrenget med én gang.

Men det holder ikke helt stikk når hun og Tor Endresen prøver å synge det på sparket: Da begynner veteranene å le og fastslå at «den er litt ny for oss ennå».

Park var sterk

«Stjernekamp»-Raylee er tilbake på TV-skjermen, Alexandra Joner prøver seg på et helt nytt publikum med rosa hår og en låt fra Erik & Kriss-sfæren, dansebandet Contrazt stiller i dress og glitter, mens Karin Park – som skrev Margaret Bergers 2013-låt «I Feed You My Love» – skal fremføre en sang hun «ikke kunne la noen andre synge».

Parks bidrag «Human Beings», skrevet sammen med Robbie Williams-låtskriveren Guy Chambers («Let Me Entertain You»), handler om å være sterk for en annen som er svak. Teksten springer ut fra sykdommen som rammet kjæresten, Kjetil Nernes fra bandet Årabrot.

– Han fikk kreft, og var så syk at vi ikke visste hvordan det ville gå. Sangen er så personlig at jeg ikke kunne gi den til noen andre. Mange låter føles ikke slik ut, det gjorde denne. Jeg vil også dele den med et større publikum, sier Park til NTB.

Kjæresten ble frisk igjen, og Karin Park skal altså entre Melodi Grand Prix.

– Det hadde jeg ikke trodd for noen år siden. Ofte når man synker til havets bunn, finner man noe annet, sier Park som slipper nytt album, som også ble utsatt på grunn av kjærestens sykdom, 2. mars.

To på norsk

Musikkansvarlig for NRKs Melodi Grand Prix, Vivi Stenberg, opplyste at det ble sendt inn over 800 bidrag. Juryen valgte ut 11 av dem, som hun karakteriserer som «fantastiske bidrag».

– Det er noe helt annet å finne låter og artister som skal gå rett på scenen i Oslo Spektrum, der man på én kveld skal by på litt for alle, sa Stenberg og siktet til TV-publikummet.

Hele ni av de 11 låtene er på engelsk. Det norske mindretallet utgjøres av Staysman & Lazz, partybandet som var blant fjorårets mest streamede norske artister, med sangen «En godt stekt pizza», og av Marie Klåpbakken.

– Jeg synger på nynorsk også, og har med fela! ler Klåpbakken om sin sang, med tittelen «Ta meg tilbake». Etter å ha medvirket i en lang rekke TV-sammenhenger, blant annet som medlem i «Hver gang vi møtes»-bandet, er det hennes tur til å trå helt frem.

– Jeg skjelver som et aspeløv allerede nå. Men det er stas å være en del av eventyret, bedyrer Klåpbakken. 

Se hele presentasjonen i videoen under:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus