Sponset innhold

Slik blir julen på TV

Kvelden før kvelden på lille julaften, NRK1. Foto: Julia Naglestad / NRK
Kvelden før kvelden på lille julaften, NRK1. Foto: Julia Naglestad / NRK

Juletid er også TV-tid. MeeTV har valgt ut noen høydepunkter fra årets jule-TV-meny.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalene pleier å være flinke til å krydre menyen med filmer, serier og annet TV-snadder – og til og med noen nyheter iblant alle koseprogrammene.

Husk at du alltid kan sjekke hele programmet i TVGuiden-appen og på meetv.no . Appen er laget av Startsiden, den er gratis, og kan lastes ned her for iOS, og her for Android.

20. desember kommer en julespesial av det noe uforutsigbare, men veldig populære humorprogrammet Karl Johan på NRK1. I anledning årstiden er det ikke fra Karl Johan i kveld, men derimot en spesialsending fra Røros – byen som muligens har den aller koseligste førjulsgaten i Norge.

Love ActuallyLove Actually

NRK1 tjuvstarter julens filmbonanza 21. desember med selveste Love Actually, en MÅ SE-film for mange i jula. Det er lett å la seg sjarmere av den britiske ensembleklassikeren! Vi har alle våre favoritthistorie; om det er han som er ulykkelig forelsket i sin venns kone, den ensomme rockestjernen, presidenten og hushjelpen, eller de to som ikke snakker samme språk, men gjør det likevel. Lykke til med å holde øyekroken tørr på slutten der, samme hvor mange ganger du har sett filmen!

God morgen julGod morgen jul


God Morgen Jul på TV2 er i gang fra 22. desember til og med 26. desember, så dere som står tidlig opp kan få litt direktesendt julestemning fra deres studio i Oslo. Samme kveld disker Arne Hjeltnes opp med mer julemat i sin nye julematserie på samme kanal.

Kvelden før kveldenKvelden før kvelden


Dagen før dagen, 23. desember, er det ikke helt usannsynlig at mange nordmenn benker seg foran Kvelden før kvelden. Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm er vertskap, mens Bent Stiansen står for ribba - og som vanlig står Grevinnen og hovmesteren også på menyen.

Grevinnen og hovmesterenGrevinnen og hovmesteren

For dere som vil hoppe over den tradisjonen, kan vi tipse om at selveste Edel inviter til et Dritseint julespesial på TV2 samme kveld, med gjester som Oslo-losen og Anita Skorgan.

Julaften kommer NRK-klassikerne som perler på en snor: Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen, Donald Duck og vennene hans, gudstjenester og såklart Sølvguttene. TV2 sender Mikke Mus-julefilmene på dagtid.

Ingen jul uten Snipp og Snapp i Mikkes juletre!Ingen jul uten Snipp og Snapp i Mikkes juletre!

Romjulen = film

I TVGuiden-appens filmoversikt får du lister over det komplette film-programmet for hver dag, men her er noen faste travere og høydepunkter fra romjulens rikholdige filmmeny:

25. desember

Den forheksede Ella (TVNorge 16:40)
Hjemme alene 2 (TV3, 19:20) - PS: Alene hjemme 1 kan i år bare sees på CMore/Filmnet.no
Shrek (TVNorge 19:15)Die Hard (TV3 21:30)

26. desember

101 dalmatinere (TVNorge 1605)
Istid (TV3 18:15)Toy Story 3 (TVNorge 19:00)
The Office julespesial del 1 og 2 (TVNorge fra 20:30)
Downton Abbey julespesial (NRK1)
The Holiday (TV6 22:30)
Kon-Tiki (TV2)
Flåklypa (TV2)

27. desember

Til Huttetuenes land (TVNorge 17:10)
Istid 2 (TV3 18:25)
A Christmas Carol (TVNorge 19:10)
Green Lantern (Max, 19:20)
E.T. (Viasat 4 19:30)
Prince of Persia (Max 21:30)

28. desember

Rollebyttet (TVNorge 14:35)
Freaky Friday (TVNorge 2003)
Istid 4 (TV3 1930)

Nyttårsaften er ikke verdens beste TV-dag, hvis du ser bort fra de høystemte nyttårstalene fra Kongen og statsmininsteren (NRK og TV2).

1. nyttårsdag, derimot, er en av årets store TV-dager, da et helt folk synker ned i sofaen med god samvittighet. Det er litt av hvert å velge i, men den store snakkisen er nok NRKs premiere på realityserien Anno, se promoen her:

MeeTV og Startsiden ønsker alle en fin og underholdende TV-jul!


Husk at du alltid kan sjekke hele programmet i TVGuiden-appen og på meetv.no . Appen er laget av Startsiden, er gratis, og kan lastes ned her for iOS, og her for Android.

Personvernpolicy