Meny

Guinness rekordbok 60 år:

Lange tunger og spenstige katter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra lange tunger til hoppende katter har en rekke merkverdige rekorder kommet med i 60-årsjubileumsboka til Guinness rekordbok, som offentligjøres onsdag.

Den nye utgaven gjenspeiler seks tiår med rekorder, samtidig som den inneholder nye tilskudd til det forbløffende galleriet over snurrig berømmelse.

Blant rekordholderne vi møter er Nick Stoeberl fra California, som er den stolte eier av verdens lengste tunge (10,1 centimeter), melder AFP.

Den britiske filmentusiasten Nick Bennett kom med i verket fordi han eier den største samlingen av James Bond-suvenirer: 12.463 gjenstander som inkluderer alt fra modellbiler til filmplakater.

– Jeg samler fremdeles, og det kommer nye ting hver uke, sier Bennett, som begynte å samle i 1995.

Karsten Maas (49) fra Danmark sikret seg plass i Guinness rekordbok 2015 med verdens lengste anvendelige golfkølle. Den er 4,37 meter lang, og har slått en ball 165,46 meter. Foto: Scanpix/AFP. Karsten Maas (49) fra Danmark sikret seg plass i Guinness rekordbok 2015 med verdens lengste anvendelige golfkølle. Den er 4,37 meter lang, og har slått en ball 165,46 meter. Foto: Scanpix/AFP.

I Japan har Akiko Obata den største samlingen av plastikkmat, mer enn 8000 gjenstander inkludert store plasthamburgere, smultringer og retter av alt fra suppe til desserter i sin leilighet.

Se også: Her drar han et Boeing 777 på ryggen

Skyter bue med føttene

I USA finner man katten Alley som har hoppet imponerende 1,83 meter. Den hvite, svarte og røde katten hoppet denne avstanden mellom to små plattformer.

Bryggeriet Guinness lanserte sin berømte rekordbok i 1955 for å kjøre slutt på krangler mellom pubgjester. Siden den gang har det blitt solgt mer enn 132 millioner eksemplarer av bøkene på 20 språk i mer enn 100 land.

Alle rekordforsøkene vurderes av dommere fra organisasjonen.

Blant nykommerne i år finner vi Inke Siefker fra San Francisco, som satte rekorden for lengste bueskudd på blink ved bruk av føttene (6,10 meter).

Nick Steoberl (24) fra California har verdens lengste tunge, ifølge Guinness rekordbok. Den måler 10,1 cm fra tuppen til midten av øverste leppe. Foto: Scanpix/AFP. Nick Steoberl (24) fra California har verdens lengste tunge, ifølge Guinness rekordbok. Den måler 10,1 cm fra tuppen til midten av øverste leppe. Foto: Scanpix/AFP.

Karsten Maas i Tyskland har oppfunnet verdens lengste brukbare golfkølle, som er 4,39 meter lang. Maas innrømmer at oppfinnelsen ikke er den mest praktisk tenkelige, da «vekten og lengden av køllen gjør det svært slitsomt å slå ballen. Jeg har heller ingen caddy!»

Se også: Her lages verdens største portrett i sanden

Skjegg-løft

Andre rekorder inkluderer antall verdenshav en enkeltperson har rodd over, her er rekordinnehaveren Simon Chalk, samt tyngste vekt løftet med skjegget der Antanas Kontrimas løftet en kvinne i sele med sitt grå skjegg.

Foruten de nye rekordene tar også 2015-boka for seg rekorder fra de siste 60 årene

– Dette er en viktig milepæl for Guinness rekordbok, som gir oss anledning til å se hvordan rekordene har endret seg i løpet av disse seks bemerkelsesverdige tiårene, sier redaktør Craig Glenday.

– Vi har måttet gå gjennom omkring 50.000 rekordpåstander bare i år. Det gir oss mange nye og oppdaterte rekorder å velge mellom, men gjør det også vanskelig å bestemme hva som kommer med til slutt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus