Åpen for alle - alltid

Tre filmer på norsk kortliste til Oscar

Skuespiller Ellen Dorrit Petersen med kjæresten Ola Fløttum på den røde løper før kveldens prisutdeling under Amanda 2014 i Haugesund. Hun fikk skryt for sin ettersittende gullkjole. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Skuespiller Ellen Dorrit Petersen med kjæresten Ola Fløttum på den røde løper før kveldens prisutdeling under Amanda 2014 i Haugesund. Hun fikk skryt for sin ettersittende gullkjole. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eskil Vogts «Blind», Bent Hamers «1001 gram» og Hisham Zamans «Brev til kongen» skal konkurrere om å bli Norges kandidat til Oscar-prisen for beste ikke-engelskspråklige film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre filmene er nå satt på kortlisten i konkurransen om hvilken film som skal bli den norske Oscar-kandidaten.

En komité bestående av sju personer skal til slutt avgjøre hvilken av de tre som skal gå videre og bli innstilt til Oscar-akademiet. Den endelige norske Oscar-kandidaten offentliggjøres onsdag 3. september.

Etter det er det Oscar-akademiet som avgjør om filmen blir nominert. Tidligere norske filmer som er blitt nominert, er «Kon-Tiki» (2013), «Elling» (2001), «Søndagsengler» (1996), «Veiviseren» (1987) og «Ni Liv» (1957). Ingen av dem vant prisen.