Riise: – Tårene rant da jeg så henne komme gjennom døra

John Arne Riise (33) klarte ikke å holde tårene tilbake da han så til sin tilkommende i kirkedøra. Halvannen time senere var de to blitt mann og kone.

John Arne Riise og Louise Angelica Markussens giftet seg i Nordberg kirke i Oslo lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
John Arne Riise og Louise Angelica Markussens giftet seg i Nordberg kirke i Oslo lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er uten tvil den lykkeligste dagen i mitt liv, sa John Arne Riise da han rundt 16.30 lørdag kom ut av Nordberg kirke sammen med Louise Angelica Markussen (23).

Etter en kort pause for fotografene foran veteranbilen som skulle ta brudeparet videre til festlokalet på Tjuvholmen, fortalte Riise at han nesten brøt ut i gråt allerede da musikken spilte opp rett før bruden kom inn kirkedøra.

– Idet døra gikk opp, så sprutet tårene. Det var et så utrolig vakkert syn. Jeg slet virkelig de første ti minuttene, kvarteret, sa han.

Markussen, som røpet at hun ville ta ektemannens etternavn, var «mer stresset over å holde ting på plass».

– Også var jeg litt forsinket. Det var så mye styr oppi hodet mitt, sa hun.

Fikk «engelen» sin

« ... I dag får jeg engelen min», skrev Riise på Instagram lørdag, før bryllupet, og la ut bilde av seg selv og sin utkårede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storebror Riise ankom kirken sammen med lillebror Bjørn Helge i en sølvskimrende bil, og brudgommen var iført flosshatt for anledningen. Klokken 14.57 ankom bruden i en veteranbil. Hun hadde på seg hvit brudekjole med flere meter langt slep. Presis klokken 15 gikk hun inn i kirken til sin kommende ektemann.

Da Markussen snakket med pressen etter vielsen parerte hun spørsmål om hvem som hadde designet kjolen og hvor mye den hadde kostet med:

– Jeg fant den i et butikkvindu i Oslo. Den var ikke spesielt dyr.

Gifteringene derimot, er det kjendissmykkedesigner Heidi Nesbakken som står bak. Den profilerte designeren har en rekke norske kjendiser på kundelisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje gang

90 gjester er invitert til vielsen og festen, blant dem fotballkollegaene John Carew, Magne Hoseth, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen. Gjestene minglet utenfor kirken til kirkeklokkene ringte for Riise og Markussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter vielsen tar brudeparet og gjester turen til hotellet The Thief på Tjuvholmen, der festen finner sted. Skal vi tro Riise selv, blir det en heidundrende fest så fort de formelle postene på programmet er gjennomført.

– Ja, vi har jo øvd inn en vals, Vi får se hvordan det går, sa han.

Utover at «det blir underholdning» og at han selv har tenkt å kaste et og annet klesplagg i løpet av kvelden, røpet Riise liten om hva festen ville ha å by på.

Sponset

Lørdagens bryllup er Riises tredje. I 2003 giftet han seg med Guri Havnevik, som han har en tolv år gammel datter sammen med. I 2010 giftet han seg med Maria Elvegård, som han har to barn på tre og ett år sammen med.

John Arne Riise er en av de mest suksessrike norske fotballspillere, men står nå uten kontrakt. Den engelske klubben Fulham vil ikke forlenge kontrakten til Riise som går ut denne sommeren. Riise har spilt i Fulham siden 2011, og har tidligere spilt for Aalesund, Monaco, Liverpool og Roma, i tillegg til det norske landslaget.

Spillselskapet Betsson sponser bryllupet, men ønsker overfor Dagbladet ikke å å kommentere hva selskapet må ut med i kroner og øre, men sier at de er godt fornøyd med samarbeidet med Riise.