Høyt til værs med Carl Espen i Tivoli

Norges Eurovision-håp Carl Espen Thorbjørnsen stortrives i København. Mellom prøver og pressetreff har det også blitt tid til å slå seg litt løs i Tivoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den der er favoritten, sier han og peker bort på Vertigo, en attraksjon med to fly som kjører i loop og utsetter den som er med, for en belastning på drøyt 5g – fem ganger normal tyngdeakselerasjon.

Intervjuet gjøres i noe mer bedagelig fart i pariserhjulet i Tivoli i København, årets finaleby i Eurovision Song Contest.

– Det er en bonus for meg at det er i København. Jeg stortrives her, forteller artisten fra Osterøy til NTB.

Les også: Carl Espen: - Magefølelsen er god

Halspastiller

Han har vært på plass i den danske hovedstaden i ei uke allerede. I pausene mellom intervjuene finner han fram halspastiller. Formen var nemlig ikke helt på topp i uka før avreise fra Norge, men Carl Espen garanterer at stemmen nå er i orden igjen.

Onsdag begynner den siste oppkjøringen med prøver før semifinale nummer to, der Norge er blant 17 land som skal kjempe om plass i finalen lørdag.

– Jeg har også tenkt mye på det som skal skje her nede og hatt et par scenarier i hodet om hva jeg forventer og hva som kan skje, sier den 31-årige sangeren.

Disse omfatter alt fra å bli slått ut i semifinalen til å vinne på lørdag.

– Når jeg gjør dette et par ganger, så blir jeg vant til det, fortsetter han.

Personlig

Norges bidrag, "Silent Storm", er skrevet av Josefin Winther.

– Det er en personlig låt, som er skrevet for meg og til meg av min kusine. I korte trekk handler den om å bære på en del vanskelige og tunge ting. Jeg er ikke en person som er flink til å snakke om det og få utløp for det. Men det har med positive ting å gjøre også, forklarer Carl Espen.

– Jeg jubler heller ikke veldig mye, jeg er en rolig person. Så mye bygger seg opp inni meg, og dette har Josefin sett og gitt meg en mulighet for å få utløp for det gjennom sang, fortsetter han.

Kan treffe

Nettopp det personlige håper han kan gjøre utslaget og gi Norge en god plassering.

– Hvis jeg greier å beholde roen og formidle sangen så godt som jeg vet jeg kan, så tror jeg den kan treffe ganske mange mennesker. Det har den allerede gjort, og det er fint å få den bekreftelsen. Først og fremst skal jeg gjøre mitt aller beste. Så er det opp til Europa å avgjøre hvem de synes er best, sier Norges Eurovision-håp.

Selv trekker han fram nederlandske The Common Linnets og finske Softengine som sine to personlige favoritter blant andre deltakere.

– Hvem som vinner, tør jeg ikke gjette på. Jeg har fått inntrykk av at vi har ganske gode sjanser, men utover det prøver jeg å ikke tenke så mye på det. Fokuset mitt er på torsdag, sier Carl Espen Thorbjørnsen.

Se intervjuet med Carl Espen i Tivoli i videoen øverst i artikkelen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus