Meny

Spotify stopper lydløst album

FJERNET: Amerikansk band ville tjene penger på lydløst album, men nå har strømmetjenesten Spotify satt foten ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske bandet Vulfpeck la nylig ut et helt lydløst album på Spotify som skulle finansiere verdensturnén deres. Det likte Spotify dårlig.

Ved å få fans til å sette det lydløse albumet «Sleepify» på kontinuerlig avspilling ville det sakte, men sikkert ramle inn penger i kassa til bandet, som så skulle brukes på å skape en helt gratis live-turné rundt om i verden.

Prosjektet ble startet i mars, men nå har strømmetjenesten Spotify sett seg lei av lurealbumet.

Bandet fikk en epost fra musikktjenesten hvor de ble bedt om å fjerne albumet, og det er ikke nå lenger mulig å «lytte» til Sleepify.

Det er fortsatt usikkert om Vulfpeck vil få betalt for avspillingene de klarte å akkumulere i løpet av måneden albumet lå ute.

Som et svar til Spotifys avgjørelse har bandet nå sluppet nok et «album», kalt «Official Statement», som består av tre spor: #Hurt, hvor vokalisten går igjennom hovedpunktene i Spotifys epost, #Reflect, en helt lydløst spor og #Parted Sea, som bare består av et klisjéfylt pianoriff.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus