Meny

Dyrepark lager utrydningstruet sang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sangen finnes kun på 400 selvdestruerende vinylplater. En for hver ville sumatratiger som er igjen i verden.

Det er ærverdige Smithsonian's National Zoo i Washington DC som står bak sangen sammen med indiebandet «Portugal. The Man.»

Prosjektet ble lansert tirsdag i forbindelse med Jordens dag, som er en internasjonal merkedag med fokus på miljøvern.

Sjekk ut stuntet i videoen øverst i artikkelen.

Selvdestruktiv

Den spesielle sangen har aldri før vert utgitt og vil ikke bli reprodusert. Den er heller ikke mulig å få tak i digitalt. Den finnes kun på 400 spesielt designede vinylplater som er delt ut til 400 utvalgte personer.

Les også:  Ekstremt sjeldne tigerunger født i London

Platen er laget slik at den vil ødelegges etter hvert som den spilles. Derfor er sangen utrydningstruet på lik linje med de 400 ville sumatratigrene som er igjen i verden.

Kritisk utrydningstruet

Smithsonian sin teori er at dersom folk bryr seg om sangen, vil de digitalisere den, dele den og passe på at den ikke dør ut. Platen har fått det passende navnet Sumatran Tiger.

Sumatratigeren er kritisk utrydningstruet og lever hovedsakelig på øya Sumatra i Indonesia. Se ekstremt sjeldne bilder WWF tok av de ville tigrene i 2011:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus