Meny

– Liv Ullmann er helt fantastisk

Irskekjekkasen Farrell inntar norske kinoer allerede fredag, sammen med blant andre Jessica Brown Findlay i «Winter's Tale», før han til høsten blir å se i Liv Ullmanns «Miss Julie». Foto: SF Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hollywood-stjernen Colin Farrell (37) er full av begeistring for Liv Ullmann etter samarbeidet på «Miss Julie».
«Frøken Julie»:

* I sitt 1888-verk «Fröken Julie», av Store Norske Leksikon kalt et naturalistisk sørgespill», tar August Strindberg for seg den hovmodige overklassekvinnen Julie som en midtsommernatt på slutten av 1800-tallet forfører sin fars tjener, som er polert – men rå. Dermed er det duket for en brutal og flørtende maktkamp mellom de to hovedpersonene, som føres sammen av felles avsky og tiltrekning.

* Ullmanns film ble av Norsk filminstitutt beskrevet som «et klassisk kostymedrama basert på August Strindbergs klassiker med stort publikumspotensial både hjemme og ute. Filmen har gode muligheter til å få sin premiere i Cannes eller annen A-festival».

* Liv Ullmann, som har regissert fire spillefilmer tidligere («Sofie» fra 1992, «Kristin Lavransdatter» i 1995, «Enskilda samtal» i 1998, «Troløs» fra 2000), føyer seg inn i en rekke av «Frøken Julie»-filmatiseringer: Først ute var svenske Anna Hofman-Uddgren i 1912, mens Alf Sjöberg – mest kjent som teaterregissør – fulgte opp med sin versjon i 1951, der nå velkjente Max von Sydow hadde en liten rolle som tjenestegutt som 22-åring. I 1999 gjorde regissør Mike Figgis sin versjon, som vant pris ved San Sebastian-festivalen.

«Winter's Tale»:

* Amerikansk romantisk eventyrfilm fra 2014

* Manus og regi: Akiva Goldsman

* I rollene: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, Russell Crowe, Will Smith, m.fl.

* Lengde: 120 m.

* Norgespremiere: 21. februar

Farrell spiller Jean-rollen i Ullmanns Strindberg-filmatisering som kan ventes senere i år.

– Hun er fantastisk! sier han til NTB i London.

Les også: Hollywoods store barnestjerne er død

Rendyrket tristesse

– Liv er en vakker, vakker kvinne. Da sikter jeg ikke bare til utseendet, men også til hjertet hennes. Jeg elsket både å jobbe med Liv og få mulighet til å bli kjent med henne, fortsetter den irske skuespilleren Farrell.

Han blir i mellomtiden å se i noe helt annet, nemlig regissør Akiva Goldmans «Winter's Tale», allerede fredag på norske kinoer.

Det er et eventyrlig kjærlighetsdrama satt i et «mytisk» New York og basert på Mark Helprins roman.

– Publikum har rendyrket og utilslørt romantikk, sentimentalitet og søtladenhet i vente. Det var det som tiltrakk meg ved manuskriptet, røper en ubarbert og blazerkledd Farrell. Han legger nemlig ikke skjul på at «Miss Julie» krevde sin mann, og at det gjør seg med litt avveksling.

– Der i gården var det rendyrket og utilslørt tristesse, humrer han med referanse til det dyptloddende Strindberg-stykket fra 1888.

Se video: – Det mest blodige slaget i norsk film

Sikter mot Cannes?

– Jeg mener, det er tungt materiale, nærmest brutalt. Men det var i veldig trygge hender hos Liv, så godt som hun kjenner det. Ja, hun var helt knall å være sammen med de seks-sju ukene vi øvde og spilte inn.

– Det er vel en åtte måneders tid siden vi ble ferdige. Nå tipper jeg hun sikter seg inn mot Cannes, sier han.

Med Jessica Chastain og Samantha Morton som henholdsvis tittelfiguren og forloveden Christine har Farrell profilerte krefter med på «Frøken Julie»-laget.

Det samme gjelder «Winter's Tale», hvor stornavn som Russell Crowe, Will Smith og William Hurt bidrar til Hollywood-tyngde.

Saken fortsetter under bildetFÅR SKRYT: Liv Ullmann (75) hylles av Colin Farrell, etter samarbeidet under «Miss Julie»-filmatiseringen nylig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpixFÅR SKRYT: Liv Ullmann (75) hylles av Colin Farrell, etter samarbeidet under «Miss Julie»-filmatiseringen nylig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpixFÅR SKRYT: Liv Ullmann (75) hylles av Colin Farrell, etter samarbeidet under «Miss Julie»-filmatiseringen nylig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpixFÅR SKRYT: Liv Ullmann (75) hylles av Colin Farrell, etter samarbeidet under «Miss Julie»-filmatiseringen nylig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Som om ikke det var nok, er legendariske Eva Marie Saint (89) – som i Marlon Brando og «On the Waterfront» – mobilisert i rollen som den aldrende Willa.

– Hun var som en drøm, rapporterer Farrell, som tydeligvis har en ting for voksne, prisbelønte damer.

– Du skulle tro at noen med så omfattende vei og arbeidsmengde bak seg, begynte å trøtne. Energien hennes var imidlertid på topp. Hun er utrolig.

Sier Farrell – dog altså om Saint.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus