Lager minnesmerke der The Beatles landet

Amerikanerne er i ferd med å feire 50-årsjubileet for da Beatles inntok USA. Fredag står avdukingen av en historisk plakett på John F. Kennedy-flyplassen i New York for tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Beatles landet i New York 7. februar 1964 for å prøve seg på det amerikanske markedet, blant annet gjennom å dukke opp på TV-programmet «The Ed Sullivan Show».

Og det var på hovedterminalen på flyplassen at bandet holdt sin første pressekonferanse i USA, noe New York Port Authority ønsker å markere med en plakett, melder Rolling Stone.

Les også: The Beatles med ny musikkvideo

En rekke begivenheter er i gang: På David Lettermans «Late Show» blir det Beatles-uke, der blant andre Broken Bells, Sting, Flaming Lips med Sean Lennon som gjest, og Lenny Kravitz covrer Beatles-låter.

Søndag sender CBS fjernsynsprogrammet «The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles», innspilt i januar, der Paul McCartney og Ringo Starr stiller opp sammen med en rekke nåtidige stjerner.

Selv fremfører de to gjenlevende Beatlene «Hey Jude» og «With A Little Help From My Friend».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus