Thailand sender fiolinist til OL

TIL VINTER-OL: Vanessa-Mae, en av verdens mest berømte fiolinister, skal delta i de alpine øvelsene slalåm og storslåm under vinter-OL i Sotsji. Her er hun avbildet under et Mercedes Benz-arrangement i år 2000. Foto: NTB scanpix
TIL VINTER-OL: Vanessa-Mae, en av verdens mest berømte fiolinister, skal delta i de alpine øvelsene slalåm og storslåm under vinter-OL i Sotsji. Her er hun avbildet under et Mercedes Benz-arrangement i år 2000. Foto: NTB scanpix

Verdensberømte Vanessa-Mae skal forsvare Thailands ære i alpinbakken i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanessa-Mae er en av verdens mest profilerte fiolinister, men under de olympiske vinterlekene i Sotsji om knappe tre uker er hun klar for verdenspressen på en helt ny arena.

Hun skal nemlig representere Thailand i de alpine øvelsene. Det ble offentliggjort mandag, skriver AFP.

Les mer om vinter-OL her

Trent i Zermatt

Mae har de siste årene bodd og trent i den sveitsiske alpebyen Zermatt og skal være en habil alpinist. Hun er tatt ut som én av to løpere som skal representere det asiatiske landet under OL.

Mae er født i Singapore og har thailandsk far og kinesisk mor. Hun flyttet til London i en alder av fire år og ble etter hvert en av landets mest profilerte personer. I 2006 ble hun blant annet kåret til den rikeste britiske artisten under 30 år med en formue på over 300 millioner kroner.

Om en nasjon ikke har noen løpere rangert bedre enn 500 i verden kan de sende en mannlig og kvinnelig løper til OL for å delta i slalåm og storslalåm dersom nasjonen har et gjennomsnitt på over 140 poeng tatt i internasjonalt anerkjente renn.

Avgjøres mandag

Mae sørget for dette i helgen da hun i et FIS-renn i Slovenia ble nummer syv i storslalåm. Mae «gikk under radaren» fordi hun konkurrerte under et annet navn. Hun brukte hennes thailandske fars etternavn Vanakorn, i konkurransen.

Den thailandske laglederen, Varin Tansupasiri, opplyser til AFP at de venter på en endelig godkjenning for OL-deltagelse på mandag.

Kun én thailandsk skiløper har til nå deltatt i vinter-OL. Prawat Nagvaraja deltok i Salt Lake City i 2002 og i Torino i 2006.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus