Mandela-filmen vises først i januar på norske kinoer

Først 17. januar får norske kinogjengere se den nye storfilmen om Nelson Mandelas dramatiske liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her hjemme må vi altså vente atskillig lenger på «Mandela: Veien til frihet», filmen som bygger på selvbiografien hans ved samme navn fra 1994.

– Jeg tror neppe man klarer å snu om på dette, rett og slett på grunn av plassmangel på kinoene med både «Hobbiten» og julefilmene som går opp nå, sier filmsjef Haavard Morisbak hos distributøren Scanbox fredag morgen.

Kongelig premiere

Ute i verden har filmen, der Idris Elba gestalter statslederen, hatt verdenspremiere for bare én uke siden.

Torsdag kveld hadde «Mandela: Veien til frihet» såkalt kongelig britisk premiere torsdag kveld, med Mandelas datter Zindzi til stede i salen. Hun fikk vite om farens bortgang mens hun satt i kinosalen, melder The Guardian.

Det øvrige kinopublikummet i London fikk ikke beskjed før etter at filmen var ferdig. Da gikk Elba opp på scenen og innledet et minutts stillhet til Mandelas minne.

Les mer: Fikk dødsbudskapet under premiere

Sterk innsats

«Mandela: Veien til frihet» skildrer Mandelas utrolige livsvei. Fra oppveksten og hans våknende politiske bevissthet, livet som ANC-mann, fengslingen i 1964 og de 27 årene han tilbragte i fengselet.

Her skildres også begivenhetene som fører frem til at han blir Sør-Afrikas første svarte president, og arbeidet med å gjenoppbygge det raseskilte landet.

Les også: Mandela var et popkulturelt ikon

Saken fortsetter under bildetIdris Elba til venstre spiller Nelson Mandela i filmen «Mandela: Veien til frihet». Foto: The Weinstein Company/AP Photo/NTB scanpixIdris Elba til venstre spiller Nelson Mandela i filmen «Mandela: Veien til frihet». Foto: The Weinstein Company/AP Photo/NTB scanpix

Blandet mottagelse

Den to timer og 13 minutter lange, biografiske filmen har fått blandet mottagelse av anmelderne – blant annet fordi den prøver å få med for mye.

Men både Elba som Mandela og Naomie Harris som Winnie Mandela får skryt for sterke innsatser.

Se traileren til filmen øverst i artikkelen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus