Monty Python utsolgt på 43,5 sekunder

De gjenlevende originalmedlemmene av komikergruppa Monty Python poserer for fotografene i London. Foto: Scanpix/Reuters.
De gjenlevende originalmedlemmene av komikergruppa Monty Python poserer for fotografene i London. Foto: Scanpix/Reuters.

Monty Python la ytterligere fire datoer til sin «enkvelds»-gjenforening mandag, etter at tusenvis av billetter til deres første liveopptreden i London ble utsolgt på bare 43,5 sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin annonserte sin etterlengtede gjenkomst til scenen i forrige uke, noe som utløste stor glede blant fans av komikerne som ikke har opptrådt sammen siden 1980, melder AFP.

De sa de bare planla å gjøre et show på O2 Arena, som har plass til 20.000 publikummere, 1. juli. Idle sa målet var å «se om vi klarer å fylle den╗.

Les også: Monty Python gjenforenes

Men showets promotører var tydeligvis forberedt på den store etterspørselen, der billetter med en utlyst pris på under 100 pund ble tilbudt på svartebørssider for 1600 pund i løpet av 15 minutter etter at salget begynte.

– Det første showet solgte ut på 43,5 sekunder. Ytterligere fire show ble umiddelbart lagt ut for salg: 2-5. juli, sier en talsmann for Monty Python til Nyhetsbyrået AFP.

Python vil spille de mest berømte sketsjene fra sine tv-program og filmer, selv om høyere alder har lagt noen begrensninger på hva de kan få til. Cleese (74) innrømmer at sketsjen «Ministry of Silly Walks» (Departementet for Tøysete Gange) vil være «umulig» nå som han har en kunstig hofte og et kunstig kne.

– Jeg tror du kan vente litt komedie, mye patos, noe musikk og bittelittegranne urgammel sex, legger Idle (70) til.

Les også: Slik blir Monty Pythons gjenforening

Truppen ble berømt med sitt uhøytidelige og surrealistiske fjernsynsprogram «Monty Pythons Flying Circus» fra 1969 til 1974, som ble solgt til nærmere 100 land.

De lagde også flere filmer, blant disse «Monty Python and the Holy Grail», en parodi på legenden om kong Arthur, og «Monty Python’s Life of Brian» i 1979, historien om en ung mann som blir misforstått som Messias, som vakte stor forargelse blant religiøse grupper.

Se videoen fra den noe spesielle pressekonferansen der comebacket ble annonsert: