Meny

«Jul i Flåklypa» allerede årets mest sette film

MEST SETT: Regissør Rasmus Sivertsen sammen med noen av dukkene under pressedagen for filmen «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kun ti dager har Solan, Ludvig og Reodor blitt sett av 354.872 personer.

– Det er helt fantastisk og over all forventning, sier produsent Synnøve Hørsdal til NRK.

Siden premierehelgen har «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» levert imponerende besøkstall. Premierehelgen strømmet hele 138.856 for å se filmen.

På kun ti dager har filmen blitt sett av 354.872 personer.

Ifølge Nordisk Film er det den nest største norske åpningen i historien. Det er også den beste åpningen for en norsk familiefilm noen sinne.

Les også: Flåklypa i knipe

– Redder kinoåret

Hørsdal er stolt over at karakterene slår igjennom hos en ny generasjon kinogjengere.

– Det sier noe om universet Aukrust har skapt. Universet er fantastisk for barn og veldig morsomt for voksne, sier hun.

FLÅKLYPA: Ivo Caprino fra innspillingen av «Flåklypa Grand Prix» 26. januar 1977. Foto: Oddvar Walle-Jensen / NTB / SCANPIXFLÅKLYPA: Ivo Caprino fra innspillingen av «Flåklypa Grand Prix» 26. januar 1977. Foto: Oddvar Walle-Jensen / NTB / SCANPIX

Distributør Nordisk Film har satt opp filmen på alle kinoer i hele Norge.

Redaktør i bransjebladet Rushprint, Kjetil Lismoen, tror «Flåklypa» bidrar til å redde et ellers trist år for norske kinoer.

– Den redder garantert det norske filmåret, og den bidrar til å heise markedsandelen godt over 20 prosent. I forrige uke ble jeg intervjuet i forbindelse med at 2013 skulle være «det verste filmåret på 7-8 år». La oss vente til «Flåklypa» kommer, sa jeg den gang, har Lismoen tidligere uttalt til VG.

Les også: Slik lages den nye Flåklypa-filmen

Bygger verdens kraftigste snømaskin

Til NRK sier Hørsdal at de har begynt arbeidet med flere Flåklypa-filmer, men at det er for tidlig å røpe for mye om neste film.

«Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» er laget i stop-motion-teknikk av noen av verdens fremste animatører på området, med imponerende lyssetting og en enorm detaljrikdom på dukkene og settene.

Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø og når Ludvig ønsker seg det samme, setter Redor i gang med å bygge verdens kraftigste snømaskin.

Alt går ikke etter planen og Solan og Ludvig må redde Flåklypa fra verdens verste snøstorm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus