Ylvis hadde allerede signert platekontrakt

Ylvis-brødrene fremførte fredag landeplagen  «The Fox» på musikkfestival i Las Vegas, og har nå skrevet under på en platekontrakt. Foto: Steve Marcus (Reuters)
Ylvis-brødrene fremførte fredag landeplagen «The Fox» på musikkfestival i Las Vegas, og har nå skrevet under på en platekontrakt. Foto: Steve Marcus (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brødrene bak hitlåten «The Fox» signerte platekontrakten med Warner Music allerede før utgivelsen av The Fox-singelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglig leder Guttorm Raa i Warner Music Norge sier til VG at det er lenge siden kontrakten mellom Warner og Ylvis ble inngått, men nyheten ble først kjent i Norge lørdag.

Det var Hollywood Reporter som først omtalte platesigneringen da de lørdag skrev at Bård og Vegard Ylvisåker hadde underskrevet kontrakt med Warner før de opptrådte på en festival i Las Vegas fredag kveld. Hendelsesforløpet stemmer, men det skal altså ha gått mer tid mellom de to hendelsene enn hva mediene først fremstilte det som.

Ifølge Raa er kontrakten er inngått med Warner Norge, som slapp «The Fox» både i USA og i Norge. Han ønsker imidlertid ikke å opplyse nøyaktig når kontrakten ble inngått.

Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra brødrenes manager Jørgen Thue for å klargjøre forvirringen rundt Warner-kontrakten.

Duoen opptrådte som kveldens overraskelsesgjester på Las Vegas' iHeartRadio-festival fredag, som et innslag mellom artistene Chris Brown og Katy Perry, for 20.000 publikummere.

Musikkvideoen «The Fox» har til nå hatt over 44 millioner visninger på YouTube, og ligger på 25. plass på hitlisten Billboard Hot 100.