Meny

Popstjernen Alex (64) er død

Cornelis Vreeswijk på Karl Johan sammen med artisten Alex, Alexandra Sandøy. Foto Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Melodi Grand Prix-heltinnen Alexandra Naumik Sandøy ble funnet død tirsdag morgen.

Det melder Dagbladet. Den polsk-norske artisten har en imponerende karriere bak seg. Hun har både vunnet Spellemannsprisen og deltatt i Melodi Grand Prix.

Alex ble for alvor kjent på 70-tallet hvor hun tok Norge med storm med sine funky låter. Som mange av nåtidens popstjerner var Alex også litt av en trendsetter. Utrykket Alex-hår var på et tidspunkt allmenn kjent, og jenter over hele landet forsøkte å kopiere hennes krusete frisyre.

Hun ble født av polske foreldre i Litauen, men vokste opp i Sibir, hvor hun ble deportert. Etter seks år flyttet familien tilbake til Polen.

Produsent og låtskriver Svein Gundersen har hatt et tett samarbeid med Alex, spesielt i begynnelsen av karrieren.

Han sier til Dagbladet at popstjernen endret det norske markedet.

- Hun tenkte musikk, kommers og image på en ny måte for den norske musikkbransjen. Imaget skulle følge musikkstilen, sier han.

– Alex var forut for sin tid, både image- og musikkmessig med en blanding av soul, funk, rock, r'n'b og disko, sier Svein Gundersen til avisen.

Hun møtte den norske filmregissøren Haakon Sandøy i Polen, giftet seg med ham og flyttet til Norge i 1970.

I 1976 spilte Alex inn debuten «Alex», som ble gitt ut året etter. Senere i 1977 kom platen «Handle With Care». I 1979 kom «Hello, I Love You» og den siste med Gundersen som produsent og komponist, «Daddys Child» kom ut i 1980.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus