Ylvis-hit fjernet fra iTunes etter opphavsrett-anklager

Tullelåta «The Fox» fra Ylvis-brødrene gikk inn på Billboard-lista i USA i natt. Nå er låta fjernet fra iTunes på grunn av påstander omkring opphavsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kort tid har låta «The Fox», som er produsert av den norske produsentduoen Stargate, fått nesten 20 millioner visninger på You Tube.

Rundt fem millioner av disse er fra amerikanske brukere, og i natt gikk låta inn på 29. plass på hitlista Billboard Hot 100 i USA, melder nettstedet 730.no.

Det er en svært imponerende prestasjon i norsk sammenheng. Den eneste «norske» førsteplassen på Billboard-lista er A-has «Take On Me» fra 1985. I nyere tid nådde Madcons «Beggin'» 88. plass.

Men hva sier reven egentlig? Svaret får du her

Samtidig har iTunes i USA fjernet «The Fox» fra sin butikk. Denne avgjørelsen kom etter påstander fra en tredjepart omkring opphavsretten til låta, ifølge plateselskapet Warner Music.

– Vi jobber med å få en rask avklaring av situasjonen, sier Warner-sjef Guttorm Raa til 730.no.

TVNorge, som sender programmet «I kveld med Ylvis», som låta er hentet fra, henviser til plateselskapet for kommentar, ifølge Dagbladet.

– Dette er ikke vårt bord. Vi kjenner til anklagene, men spørsmål rundt dette er det plateselskapet som må svare på, sier Bjørn Asgeirsson i tv-kanalen til avisa.

Les også: Millioner lurer på hva reven sier

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har tidligere blitt anklaget for plagiat av rapperen Maxamillion, men søksmålet førte ikke frem, skriver Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus