Ben Affleck blir Batman

Ben Affleck under pressekonferansen for filmen «The Town» under Toronto International Film Festival. Foto: Scanpix/EPA.
Ben Affleck under pressekonferansen for filmen «The Town» under Toronto International Film Festival. Foto: Scanpix/EPA.

Den amerikanske skuespilleren Ben Affleck erstatter Christian Bale i den neste Batman-filmen, varsler Warner Bros. Pictures.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Affleck skal spille hovedrollen en storfilm med både Batman og Superman som har premiere i 2015, og blir oppfølgeren til sommerens Superman-slager «Man of Steel», melder AFP.

Bale, som spilte hovedrollen i Christopher Nolans Batman-trilogi, har latt kappen henge igjen til sin etterfølger.

– Vi visste vi behøvde en ekstraordinær skuespiller for å overta en av DC Comics mest populære superhelter, og Ben Affleck passer denne beskrivelsen og vel så det, sier Warner Bros. president Greg Silverman i en uttalelse.

Filmen, som ikke har fått noen tittel ennå, skal regisseres av Zack Snyder, som sto bak sommerens «Man of Steel», der britiske Henry Cavill spilte hovedrollen. Cavill skal opptre sammen med Affleck i den neste filmen.

– Ben utgjør en interessant motvekt til Henrys Superman. Han har skuespillerferdighetene som kreves for å skape en sammensatt fremstilling av en mann som er eldre og klokere enn Clark Kent og har arrene til en veteran i kampen mot kriminalitet, samtidig som han har sjarmen verden ser i milliardæren Bruce Wayne, sier Snyder.

Reaksjonene på de ymse sosiale medier på valget av Affleck har imidlertid vært mer blandede.

«Man of Steel» sopte inn omkring 650 millioner dollar på verdensbasis. Affleck er ikke fremmed for superhelter, og har tidligere spilt Matt Murdock i floppen «Daredevil» fra 2003. Mer nylig vant han Oscar for beste film som regissør av «Argo» i 2013.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus