«Som du ser meg» ble årets norske kinofilm

Som du ser meg med regissør Dag Johan Haugerud (til venstre) og produsent Yngve Sæther blir kåret til Beste norske kinofilm under Amandaprisen 2013 i Haugesund fredag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Som du ser meg med regissør Dag Johan Haugerud (til venstre) og produsent Yngve Sæther blir kåret til Beste norske kinofilm under Amandaprisen 2013 i Haugesund fredag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Filmen «Som du ser meg» fikk fredag Amandaprisen 2013 for årets norske kinofilm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dag Johan Haugerud har regissert filmen, mens Yngve Sæther har produsert filmen, som på nettstedet Filmweb blir beskrevet som en varm og nyansert film om mennesker som alle vil godt, men ender opp med å såre hverandre.

Produsent Yngve Sæther mener det var riktig at filmen fikk prisen, og ikke «Kon-Tiki», som også var nominert.

– Skal jeg svare helt ærlig, så synes jeg dette var fortjent. Jeg synes man har valgt den beste filmen, og ikke den største filmen. Uten forkleinelse for «Kon-Tiki», som er en veldig bra film i sin sjanger, så synes jeg at dette er noe helt eget og originalt vi ikke har sett på kino før, sier han til NTB.

Sæther sier filmen er gjennomsyret av kvalitet med et eksepsjonelt godt manus og fantastiske skuespillere som gjør det levende. Ane Dahl Torp, Henriette Steenstrup, Andrine Sæther og Laila Goody er blant skuespillerne i filmen. Sistnevnte vant også prisen for beste kvinnelige skuespiller fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus