Meny

Politiet slakter Biebers sikkerhetsopplegg

Justin Bieber under den andre konserten i Telenor Arena utenfor Oslo onsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo er oppgitt over måten teamet rundt Justin Bieber håndterer sikkerheten, og mener det er ren flaks at ingen unge fans er skadet.

Hele onsdagen har elleville «beliebers» omringet ulike hotell i Oslo sentrum på jakt etter den kanadiske superstjernen.

Popstjernens følge er spredt på flere hotell, stjernen selv var etter sigende innlosjert på hotellet The Thief på Tjuvholmen ved Aker Brygge.

Både der og andre steder oppsto det ifølge politiet farlige situasjoner, da svære vans fra Bieber-leiren kjørte ut i stor hastighet, mens hysteriske tenåringer løp tett etter og ved siden av bilene.

– At vi ikke har en haug med skader nå, det er nesten ubegripelig, sier innsatsleder Tore Barstad til Radio Norge.

Les også: Hylende beliebere spurtet etter mulige Bieber-biler

– Meningsløs taktikk

Barstad sier samarbeidet mellom Biebers sikkerhetsansvarlige og politiet i Oslo ikke er godt nok, og at han er lite imponert over måten de håndterer situasjonen på.

– For det første får vi ingen varsling om når bilene kommer. Hadde vi fått det kunne vi ha sørget for noen reguleringer som fikk dem trygt igjennom. Taktikken de velger er meningsløs. De kunne også ha stoppet, sørget for at ingen ble skadd, så kunne vi ryddet rundt bilene og fått dem trygt ut. Isteden velger de en helt annen løsning, sier Barstad til radiokanalen.

Han sier politiet vil vurdere om det skal ta førerkortet fra de aktuelle sjåførene på grunn av oppførselen.

Les også: Bieber kom sent, men godt

Det er etter det NTB erfarer Oslo Chauffeur Service som har fått sjåføroppdraget for Justin Bieber og hans følge under det tre dager lange oppholdet i Oslo. Selskapet vil imidlertid ikke kommentere kritikken, ei heller bekrefte at det er de som har fått oppdraget.

Sperret hotell

Etter som ryktene spredte seg om at popstjernen befant seg på hotellet til Petter Stordalen på Tjuvholmen, stimlet flere hundre fans til foran hotellet i løpet av onsdagen. Hotellsjefen så seg nødt til å be politiet om hjelp da en stor horde av hysteriske fans sperret inngangspartiet etter å ha fått et glimt av Biebers gitarist.

– Hotellet har måttet sperre alle innganger. Vi er ikke vant til dette, og synes det er i overkant. Som en god kollega sa: Det er lettere å kontrollere 20.000 fulle mannfolk enn 20.000 Bieber-fans, uttalte Barstad til NTB.

Noen av de ivrigste fansene klarte likevel å ta seg inn i hotellets underjordiske garasje.

16-åringene Johanne Sunde og Stine Strand fra Ålesund var i en gruppe på rundt sju ungdommer som klarte å ta seg inn via en ulåst dør på baksiden av bygningen. Jentene forteller at de kom svært tett på «Team Bieber».

– Vi ville ikke hylt

– Vi så mammaen hans, og vi så bilene og livvaktene hans. Men til slutt ble vi oppdaget av livvaktene. De var ikke sinte, men ganske bestemte, forteller Johanne.

Jentene hadde planene klare for hva de ville si hvis de var så heldige å støte på sitt store idol i garasjen.

– Vi ville ikke hylt og vært som alle andre. Vi skulle oppført oss rolig. Også ville vi gitt ham en klem, tatt bilde og fortalt ham at han var kjempeflink på konserten i går, forteller jentene.

Jentene observerte også at en hel tralle med kofferter ble losset inn i Biebers biler, og sier de tror det kan bety at han skal bytte hotell den kommende natten.

Dalte ned

Etter å ha ventet i timevis uten å se snurten av 19-åringen, begynte det etter hvert å bli tynnere i rekkene av fans utenfor hotellet onsdag ettermiddag.

De mest standhaftige fikk imidlertid se to svarte vans som dundret ut fra hotellets underjordiske garasje rett før klokken 18. Hylende fans spurtet etter bilene i håp om å få et glimt av stjernen gjennom de sotede vinduene.

Nøyaktig tre og en halv time senere dalte Justin Bieber på nytt ned på scenen på Telenor Arena i Bærum iført hvit dress og gigantiske metalliske englevinger.

På andre dagen på rad ble han hilset av nærmere 23.000 elleville norske fans. Også den tredje konserten torsdag er utsolgt for lengst.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus