Meny

Forfatter truet av Fjordman på grunn av bok

Simen Sætre har skrevet boken «Fjordman - Portrett av en antiislamist». Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter Simen Sætre som er aktuell med en bok om bloggeren Fjordman, sier han ble forsøkt truet til å unnlate å ta med et intervju med bloggeren i boka.

– Han har forsøkt å true og presse meg til å ikke trykke ett bestemt kapittel fra boka, og sagt at «sånn og sånn skal skje» når vi likevel velger å trykke det, sier forfatteren til Klassekampen.

Bloggeren Fjordman ble for alvor kjent da terrordømte Anders Behring Breivik trakk ham fram som sitt store politiske forbilde.

Sætre sier til avisen at Peder Are Nøstvold Jensen ville trekke det mest konfronterende intervjuet Sætre gjorde med ham. Jensen sier at han aldri har godkjent at dette skal trykkes.

Les også: «Fjordman» fra blogg til Breivik-bok

– Når man benytter seg av ytringsfriheten, vil man ofte bli svertet og hengt ut, særlig på nettet. Jeg vil ikke la meg true av det nå. Jeg føler at denne boka er for viktig til det, sier Sætre.

Jensen forlot Norge i august 2011 og bor nå i Danmark. Han betegner seg selv som en politisk flyktning.

Til Aftenposten sier Sætre at han tror Fjordman støttes økonomisk av amerikanske høyrekrefter. Bloggeren har funnet det vanskelig å livnære seg, men etter at han ble mer kjent, har han fått penger fra folk som støtter hans politiske ståsted.

– Det er grunn til å tro at amerikanske høyrekrefter er blitt en viktig inntektskilde, mener forfatteren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus