Meny

Klart for kilometervis med Bieber-kø

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23.000 ungdommer på hver konsert krever litt av et køsystem. Men alt er klart til å ta imot belieberne, nå er det bare å huske ullstillongsen. Vinden er sur på Fornebulandet.

Tvillingene Seda og Tara Zarei (16) fra Bærum brukte mandagen til å orientere seg i området rundt konsertarenaen. De to tenker på Justin Bieber døgnet rundt for tiden. Tara har hatt problemer med å sove i en uke allerede, og hun er kvalm av spenning når hun våkner om morgenen.

– Jeg er veldig begeistret for Justin Bieber og mener han er perfekt på alle måter. Han er omtenksom, har et fint smil og er bare helt skjønn, sier hun, mens søsteren nikker. Favorittlåta er for tiden «I would» fra 19-åringens siste album «Believe Acoustic», og jentene synger i vei mens de danser av gårde på gangveien i det sure aprilværet.

Bekymret

Samtidig er det ikke uten bekymringer de ser fram mot den store konsertopplevelsen.

– Vi er redde. Vi tenker på at det blir stor trengsel og om folk kan bli klemt. Vi er også opptatt av å få i oss mat og drikke og ha nok klær, sier de to søstrene. Både mor og far er noe bekymret, men forstår hvor stort dette er for jentene, forteller tvillingene. Selv når oppstyret går ut over skolen.

– Vi skal ha mattetentamen på fredag, hvis den ikke blir utsatt, da. Det går nok ikke så bra, sukker de.

Les også: Konsertarrangørens tips før Bieber-konserten

Mandag ettermiddag fikk Oslo-politiet bekreftet at helten kommer til Oslo tirsdag, samme dag som den første konserten. «Justin Bieber kommer til Oslo tirsdag. Dette er bekreftet av arrangør nå i ettermiddag. Til info for alle fans i hovedstaden, « opplyste politiet på sin Twitter-konto.

– Spis og drikk

Skoleskulk er det lite politiet og arrangørene kan gjøre noe med, men sikkerheten rundt arrangementet er begge parter opptatt av.

Arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul sier de ligger godt foran skjemaet dagen før dagen.

– Vrimleområdet og køsystemet er på plass. Vi har planlagt dette veldig lenge, i over et halvt år, og vi skal ha over 1.000 mennesker på jobb døgnet rundt, så sikkerheten skal være godt ivaretatt, sier han til NTB.

Les også: Reiser 200 mil for å treffe helten

Telefonen hans ringer i ett sett, fortsatt er det små ting som skal justeres. Osmundsvaag regner med å få med seg en konsert selv også.

– Det blir mye hyl og skrik, så jeg anbefaler ørepropper. Det er kult med ørepropper! Ellers: Husk å spise, drikke, ta vare på hverandre, og hør på politi og arrangør, formaner han.

– Følg barna

Operativ uteleder Tomm Berger følger opp og ber foreldrene følge barna sine helt fram. Men ikke med bil.

– Følg med på nettsidene til både politiet og arrangørene. Det er satt opp busser, og det blir ikke mulig å kjøre bil inn hit. Vi anbefaler at voksne følger barna helt inn og henter dem etterpå. Barn under 13 år skal være i følge med voksne, sier Berger.

Les også: Vektere nekter Bieber-fans å overnatte ved arenaen

De endeløse køene skal styres gjennom inngjerdede korridorer, som har egne rømningsveier.

– Vi har egne korridorer hvor vektere kan jobbe. Hvis ei jente besvimer, kan hun hentes ut og bringes til helsepersonell, forsikrer politioverbetjenten, som bruker mye tid på å snakke med mediene.

Halvorsen hilste

Mandag var det journalister og fotografer som dominerte ved Telenor Arena. Tirsdag blir nok ungjentene i klart flertall.

– 80 prosent av dem er mellom 10 og 17 år. Vårt største bekymring er at vi ikke har dimensjonert opplegget vårt riktig, men jeg er rimelig trygg på at vi har forberedt oss godt og at vi er klare til å ta imot, sier Berger.

Selv om klasserommene nok kommer til å stå tommere enn vanlig deler av denne uka, vil ikke undervisningsministeren heve pekefingeren. Kristin Halvorsen (SV) tvitret mandag følgende melding til de helfrelste:

«De voksne okker seg over Bieberfeber, men hausser opp så godt de kan og tapetserer alle medier m fenomenet! Lykke til til alle Beliebers;-)»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus