Tajik ber NRK vise åpenhet etter omstridt reportasje

Tajik håper NRK viser åpenhet om hvilke refleksjoner som ble gjort før en omstridt Dagsrevyen-reportasje om en romkvinne ble sendt. Foto: NTB scanpix.
Tajik håper NRK viser åpenhet om hvilke refleksjoner som ble gjort før en omstridt Dagsrevyen-reportasje om en romkvinne ble sendt. Foto: NTB scanpix.

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) sier hun tror NRK-seerne forventer å få vite hvilke refleksjoner som ble gjort før en omstridt Dagsrevyen-reportasje om en romkvinne ble sendt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tajik sier til Aftenposten at hun håper NRK viser åpenhet.

– NRK må selv ta stilling til åpenhet rundt alle spørsmålene som er kommet i kjølvannet av reportasjen på Lørdagsrevyen. Jeg blander meg ikke opp i de redaksjonelle avgjørelsene, men jeg tror den generelle tendensen er at folk forventer å få vite hvilke refleksjoner som ble gjort før avgjørelse om publisering ble gjort, sier kulturminister Tajik til avisen.

Det er Kulturdepartementet ved statsråden som er generalforsamling i NRK som statseid mediekanal.

NRK har fått betydelig kritikk etter å ha sendt en åtte minutters reportasje 12. januar i år om en romkvinne, dømt for menneskehandel i Bergen tingrett i fjor, uten å nevne at hun var dømt for medvirkning til voldtekt og tvangsekteskap av datteren på elleve år. Innslaget ble sendt to dager før ankesaken skulle opp i Gulating lagmannsrett.

Les også: Flere rumenere mistenkes for kriminalitet

NRK har beklaget at de sendte saken, og fjernet den fra sine nettsider. Fagbladet Journalisten har via loggen fra den aktuelle sendingen dokumentert at redaksjonen var godt kjent med de alvorlige forholdene, men valgte å ikke nevne dem fordi «det ville komplisere saken».

Personvernpolicy