Fjellfolk, Annsofi og Margaret Berger til finalen

Margaret Berger er videre i Melodi Grand Prix. Foto: NTB scanpix
Margaret Berger er videre i Melodi Grand Prix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Margaret Berger fikk desidert flest stemmer i lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. På andreplass kom Fjellfolk, og på tredje Annsofi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Margaret Bergers «Feed You My Love» av Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson fikk klart mest ros blant de mange som tvitret om sendingen. De fleste andre av de sju deltakerne fikk kraftig pepper for sur sang. NRK kunne slå fast overfor NTB at det ikke var det tekniske anlegget det var noe galt med.

Annsofi fra Sarpsborg kom på tredje plass i lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix og var dermed den første som fikk finalebillett. Låta hun framførte heter «I'm With You» og er skrevet av MGP-stjernen Alexander Rybak.

Fjellfolks dramatiske vise «Ulvetua», basert på et sagn om en ung gravid kvinne som ble tatt av ulven, fikk nest flest stemmer. Tekst og melodi er av trioens egen Trym Bjønnes. Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank, nådde ikke opp i konkurransen.

Den andre av årets tre delfinaler gikk i Florø, der sju artister konkurrerte om å bli Norges representant i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest. Finalen går i Oslo Spektrum 9. februar.