Storfilmen «Kon-Tiki» ett skritt nærmere Oscar

Dramatikk til Hollywood: Jakob Oftebro (Torstein) og Tobias Santelman (Knut) i Kon-Tiki. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
Dramatikk til Hollywood: Jakob Oftebro (Torstein) og Tobias Santelman (Knut) i Kon-Tiki. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS

Academy of Motion Picture Arts and Sciences offentliggjorde i dag hvilke ni filmer som er på kortlista for Oscar til beste ikke-engelskspråklige film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Sandberg og Joachim Rønnnings «Kon-Tiki» er med på listen.

- Nå er vi enda et skritt nærmere Oscar-deltagelse. Det blir en utrolig spennende tid fram til 10.januar når de 5 nominerte filmene blir offentliggjort, sier sier Aage Aaberge, produsent av «Kon-Tiki», i en pressemelding fra Norsk Filminstitutt.

- Jeg føler det som en halv seier allerede, og vet at dette uansett vil bety mye for filmen når den skal ut i USA og resten av verden på nyåret, sier Aaberge.

Les også: Kon-Tiki er nominert til Golden Globe også

Kon-Tiki konkurrerer nå med «Amour» (Michael Haneke, Østerrike), «War Witch» (Kim Nguyen, Canada), «No» (Pablo Larraín, Chile), «A Royal Affair» (Nikolaj Arcel, Danmark), «The Intouchables» (Olivier Nakache og Eric Toledano, Frankrike), «The Deep» (Baltasar Kormákur, Island, og co-produsert med Norge), «Beyond the Hills» (Cristian Mungiu, Romania) «Sister» (Ursula Meier, Sveits) som alle er med på lista over de ni fremste konkurrentene i kategori Beste ikke engelsk-språlige film, melder Norsk Filminstitutt.

Les også: Kon-Tiki best besøkt hittil

Prisene i den 85. utgaven av Oscar-showet deles ut 24. februar i Los Angeles. Den endelige nominasjonen av hvilke fem kandidater som skal kjempe om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film offentliggjøres 10. januar 2013.

Personvernpolicy