Meny

Thomas Quicks liv blir internasjonal storfilm

Regissør Agnieszka Lukasiak har kjent Sture Bergwall, også kjent som Thomas Quick, siden hun var 18 år gammel (Foto: NTBScanpix og Flickr/ Creative Commons: http://www.flickr.com/photos/drabikpany/5650335052/sizes/l/in/photostream/ )

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hans historie har alle elementene til en god thriller, sier regissør Aqnieszka Lukasiak.

Historien om livet til Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han egentlig heter, skal bli en internasjonal storfilm skrevet og regissert av Agnieszka Lukasiak.

Lukasiak har tidligere laget en rekke dokumentarfilmer. Hun har kjent Quick i 15 år og har i løpet av den tiden intervjuet ham med jevne mellomrom. Intervjuene med Quick begynte da Lukasiak selv var 18 år gammel og snakket med ham på cellen i det psykiatriske sykehuset der Quick bodde.

Filmen skal hete «Repent», melder Hollywood Reporter.

Utforsker Quicks motiver

Thomas Quick er dømt for en rekke drap i Sverige. Han skal ha tilstått å ha drept mer enn 30 personer, men sa senere at tilståelsene var falske.

Fem av åtte dommer mot ham har nå blitt omgjort av det svenske rettsvesenet. Dette gjelder blant annet dommen for drapet og bortføringen av drammensjenta Therese Johannesen i 1988.

Les også: Drømmer om å møte Therese

Den nye filmen skal utforske motivene for Quicks løgner og tilståelser gjennom øynene til en undersøkende journalist som forsøker å forstå ham.

- En kommersiell internasjonal thriller

- Dette skal bli en kommersiell internasjonal thriller, sier produsent Kris Thykier til Hollywood Reporter.

Les også: Nytt blikk på Therese-gåten

- Jeg har levd med denne historien i 15 år. Det har vært forferdelig, sjokkerende og tankevekkende. Dette er en unik historie som det er viktig å fortelle fordi den er viktig nok til å kunne skape gnister som kan forandre rettssystemet, sier Agneszka Lukasiak.

Populært