Meny

Tre norske forfattere nominert til internasjonal prestisjepris

Fra venstre: Kjersti A. Skomsvold, Tomas Espedal og Roy Jacobsen er alle nominert til en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser (Foto: Scanpix og Forlaget Oktober).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti A. Skomsvold er nominert til IMPAC-prisen for sin debutroman «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». Der konkurrerer hun blant annet med de norske kollegaene Tomas Espedal og Roy Jacobsen.

Kjersti Anesdatter Skomsvold har nettopp sluppet sin andre bok «Monstermenneske» her i Norge. I boka skriver hun om hvordan hun med utmattelsessyndromet ME kjempet for å gjøre seg selv til forfatter ved å skrive debutboka «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg».

Nå er sistnevntes bok nominert til den prestisjetunge prisen IMPAC Dublin Literary Award. Skomsvold befinner seg for øyeblikket på prisens langliste blant 154 andre bøker. Det er bibliotekarer fra hele værden som stemmer frem de nominerte.

I de etablertes selskap

«Skomsvold fanger tristheten ved å være ensom på den søteste måten. Romanen er tragikomikk på sitt beste» uttaler juryen.

To andre norske forfattere er også nominert. Det er Tomas Espedal med «Imot kunsten» og Roy Jacobsen med «Vidunderbarn».

«En poetisk bok om levd liv - skjønt skrevet. Den tar pusten fra deg» mener bibliotekarene om Espedals roman.

Roy Jacobsens bok er «Stille og nydelig» skriver juryen.

Hard konkurranse

De norske forfatterne er nominert sammen med internasjonale navn som Umberto Eco, Haruki Murakami, Michel Houllebecq, Victoria Hislop, Stephen King og Siri Hustvedt.

I april skal listen forkortes til ti titler blant hvilke det skal velges en vinner.

Populært