Dyvik Husby snakker om barndommen og narkotika i biografi

BRUTALT ÆRLIG. Hans-Erik Dyvik Husby tar et oppgjør med fortiden i egen biografi. Foto: NTB scanpix
BRUTALT ÆRLIG. Hans-Erik Dyvik Husby tar et oppgjør med fortiden i egen biografi. Foto: NTB scanpix

I boka kommer det frem at Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank von Helvete, tror han døde av sult i sitt forrige liv. Anklager også flere journalist i Dagbladet for bruk av kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18.otkober kom Hans-Erik Dyvik Husbys liv ut i bokform. I boken tar han for seg store deler av barndomsårene. Husby forteller om hvordan han på seksårsdagen mistet sin mor som døde av brystkreft, og hvordan det påvirket ham.

Husby sier det har vært viktig for han å kunne fortelle historien om sitt liv på egne premisser.

Det er ikke alt som er like hyggelig å se tilbake på. Samtidig er det viktig. Målet med boka er å fortelle en ærlig historie for at den skal være sann, om ikke er den meningsløs, sier Husby i en pressemelding.

Les også: Salgsboom for Kondomeriet takket være «Fifty Shades of Grey»

– Jeg sultet ihjel

I boken snakker han også om livet som utsvevende rocker, samt problemene med rus og legemidler.

– Håpet er at på godt og vondt kommer sannheten til å hjelpe både meg og andre. På godt og vondt er den en sannhet man må forholde seg til, sier Husby.

– Den er min generasjons virkelig, sier han i en kommentar om boka.

I den åpenhjertige biografien forteller Husby om hvordan han har overspist store deler av livet. Ifølge scientologien er overspising et tegn på at man i et tidligere liv døde av sult, står det i boka.

«Hvis man forlater sitt forrige liv ved å dø av matmangel, kan man bli født hol og sulten i det kommende liv», heter det i boka.

– Du må spise alt mulig fordi du sulta ihjel, sier han.

Nå skal Husby få hjelp av kostholdseksperter, leger og personlige trenere for å gå ned i vekt. Hele oppsunningen kan du følge i en TV-serie.

Les også: Skuffet over litteratursatsingen

– Ga kokain til journalister

Husby kommer også med sterke anklager mot flere av Dagbladets journalister på et julebord i 2006.

Den tidligere rockeren sier at en journalist ba ham ta med noe gøy, noe han gjorde.

«De ville ha kokain på julebordet sitt. Og det fikk de. Jeg kan ikke si hvor mye journalistene fikk opp i nesa, for da risikerer jeg å rammes av proffparagrafen. Mye av den gode julematen ble jo bare stående fordi flere av journalistene var på sentralstimulerende», heter det i biografien «Hank».

Nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet hevder at hun ikke har hørt om den påståtte kokainepisoden før hun leste det i boken.

– Denne påstanden stiller vi oss totalt uforstående til, vi har ingen grunn til å tro at dette skal ha skjedd, sier Beverfjord, som selv ikke var tilstede på julebordet, sier Beverfjord til VG.

Personvernpolicy