Meny

Her er de norske kalenderpikene

Her er junibildet fra kalenderen som skal samle inn penger til Kreftforeningen. Foran fra venstre: Cecilie Løvås, Nina Tollefsen, Vibecke Engø Jensen og Sigrid Lian. I midten: Ingjerd Strømsvåg, Henny Brenna og Kari Osbakken. Bak: Monica Østby og Ågot Li. (Foto: Anne Helene Gjelstad)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amatørskuespillere kaster klærne i ny kalender til inntekt for Kreftforeningen.

Det er snart ti år siden filmen «Kalenderpikene» med Helen Mirren og Julie Walters i hovedrollene gikk sin seiersgang verden over.

Etter filmsuksessen har «Kalenderpikene» også inntatt mange teaterscener. I 2009 ble stykket satt opp i Oslo.

Den sjarmerende historien er basert på virkelige hendelser. En gruppe kvinner i den lokale kvinneforeningen i Rylstone i Yorkshire, England, poserte nakne for foreningens årlige kalender. Målet var å samle inn penger til en sofa for de pårørende på det lokale sykehuset. I stedet samlet de inn nok penger til en ny kreftavdeling.

I september ble manuset, som er skrevet av Tim Firth, sluppet for amatørteater. I Holmestrand har en gruppe modne og modige kvinner allerede kastet klærne.

- Amatørteatergruppen i Holmestrand setter opp stykket og vi bestemte oss for å lage en kalender selv. Den har gått i trykken og er klar neste uke, sier Tina Bullen Jensen i Bullen Management til ABC Nyheter.

Inntektene går selvfølgelig til den lokale kreftforeningen.

Les også: Modne kvinner kaster klærne på scenen

- Er damene komfortable med å vise seg frem på denne måten?

- De brukte nok en god del tid på å krysse disse grensene. De dro til en av damenes hus som ligger litt utenfor allfarvei, der var de en hel helg.

- Flere av dem har spilt teater sammen i mange år, men det er klart det er noen andre grenser som skal krysses når man plutselig skal ta bilder sammen helt nakne.

- Men de hadde det veldig morsomt og resultatet er noen vanvittig flotte og unike bilder, sier Bullen Jensen til ABC Nyheter.

Teateroppsetningen har premiere i Holmestrand 22. november.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært