Meny

– Den beste fra Petterson

– Per Petterson har levert sin beste bok til nå, mener Forlaget Oktober om høstens utgivelse «Jeg nekter». Her er forfatteren fotografert under presentasjonen av høstlista til Oktober forlag mandag formiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlaget Oktober presenterte høstlisten mandag. – Per Petterson leverer sin aller beste bok til nå, sa markedssjef Silje Tretvoll til pressen.

Forlagssjef Geir Berdahl sa innledningsvis at forlaget har klart sin målsetting: Å være et kraftfelt i norsk litteraturliv.

For dette er forlaget som har fostret fram størrelser som Per Petterson og Karl Ove Knausgård. Med Anne B. Ragde og Linn Ullmann som ytterligere bautaer, kan Oktober skilte med svært gode salgstall.

Det kunne også forlagssjef Silje Tretvoll skrive under på da hun presenterte årets høstliste.

– Det er ingen overraskelse, men det går veldig bra for forlaget. Vi slipper bøker som markerer seg stort – både hjemme og ute, slo hun fast.

Les også: Nytt opplag for Linnea Myhre

Petterson, Ramslie og Steen

Per Petterson slipper sin niende bok i høst. Forfatteren, som regnes som den største norske litteratursuksessen noensinne, slipper romanen «Jeg nekter» i september, og forlaget mener han har levert sin aller beste bok. Den prisvinnende forfatteren, som blant annet har slått stort igjennom i USA og Storbritannia, møtte opp i blå hettegenser og leste et kort utdrag fra boka.

– Det er en roman om flere mennesker som er knyttet sammen gjennom familie og vennskap. Hovedpersonene heter Jim og Tommy. Heldigvis for dem kommer karakteren Siri seilende inn, sa Petterson innledningsvis.

Les også: Filmregissøren Tony Scott er funnet død

Det er også store forventninger når Lars Ramslie, en av landets mest særpregede og markante forfattere, endelig kommer med nytt. Han var sist romanaktuell i 2004, med «Uglybugly», og er videre kjent som mannen bak «Fatso», «Destroyer» og «Biopsi».

«Med «Liten fugl» har han skrevet en stor og rik roman, som med stor varhet forteller om ensomheten som kan oppstå mellom folk som lever nært hverandre», skriver forlaget.

Jon Michelet setter også sitt preg på bokhøsten, med storverket «En sjøens helt». Første del ut i den to bind store romanen, har fått tittelen «Skogsmatrosen» og utkommer i oktober.

En annen Oktober-kjenning, Thorvald Steen, slipper romanen «Balanse» denne måneden, en roman som beskrives som nærgående, varm og humoristisk.

Ragde og Vaage

Kjersti Annesdatter Skomsvold brakdebuterte i 2009, med «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». Nå følger hun opp med «Monstermenneske», som beskrives som et dykk inn i det syke, stygge og vakre.

Espen Haavardsholm slipper i høst «Dødsøyeblikket og andre noveller». Noveller står også Line Baugstø for i høst, når hun slipper sin «Musikk for rasende kvinner». Marita Fossum slipper sin sjette roman i høst; «Et siste kyss». Her har hun lånt spenningsromanens grep og skrevet om anger, skyld, hevn og rettferdighet.

Mange vil nok glede seg over nytt fra Anne Gjeitanger. Hennes «The Love Book» utkommer i oktober.

Les også: Mener det lages for mye norsk film

Anne B. Ragde-fansen kan glede seg over at krimnovellene hennes nå er samlet mellom stive permer. «Aften rød, morgen død» utkommer i oktober.

Sist merker vi oss roman fra henholdsvis Bård Torgersen og Lars Amund Vaage. Førstnevnte står bak «Voksne og barn», om en liten familie og ferieturen fra helvete.

Vaage slipper romanen «Syngja» i september. Den beskrives som en dypt personlig roman, om det å leve med en datter med autisme. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært