Meny

Fredsprisvinnere vil stoppe krigs-reality

Nick Lachey (fra venstre), Dean Cain og Terry Crews er blant kjendisene som mandag startet militærtrening på NBC (Foto: NTBScanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni vinnere av Nobels fredspris fordømmer reality-serien "Stars Earn Stripes».

Amerikanske NBCs nye realitysatsning «Stars Earn Stripes» har provosert hele ni vinnere av Nobels Fredspris.

I serien blir amerikanske kjendiser trent opp som militærsoldater, skriver Reuters.

Les også: Kagge i kloakken

Kjendiser med tungt artilleri

Blant deltakerne som skal fires ned fra helikoptre og fyre av avanserte våpen er Jessica Simpsons ex-mann Nick Lachey, tidligere Supermann-skuespiller Dean Cain og Sarah Palins ektemann Todd Palin.

Med seg får de hver sin marinejeger som skal hjelpe dem å takle utfordringene. TV-selskapet uttaler at de med dette programmet vil gjøre ære på menn og kvinner som tjenestegjør i den amerikanske hæren.

Les også: Frikjenner den norske nobelkomiteen

- Glorifiserer krig

- Vi mener at dette programmet ikke hedrer noen noe sted og at det viderefører og utvikler en tradisjon som glorifiserer krig og væpnet voldsutøvelse, skriver de ni nobelvinnerne i et brev.

I front for protesten er tidligere erkebiskob i Sør-Afrika Desmond Tutu. Nobelvinnerne som støtter ham er Jody Williams, Rigoberta Menchu, Jose Manuel Ramos-Horta, Mairead Maguire, Betty Williams, Adolfo Perez Esquivel og Shirin Ebadi.

- Virkelig krig er skitten og dødelig. Folk - militære og sivile - dør på en måte som er alt annet enn underholdende, uttaler nobelprisvinnerne.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært