Kommunen klager på Metallica-lydnivå

Metallica har spilt på Valle Hovin flere ganger, her fra 2007. Men nå i mai ble det for høyt, mener Oslo kommune. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)
Metallica har spilt på Valle Hovin flere ganger, her fra 2007. Men nå i mai ble det for høyt, mener Oslo kommune. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)

Oslo kommune krever et svar fra arrangøren etter at det ble målt lydnivåer langt over det anbefalte under Metallica-konserten på Valle Hovin 23. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble målt hele 145 desibel mellom scenen og miksepulten, noe som ifølge NRK Østlandssendingen er oppsiktsvekkende:

Det absolutt høyeste tillatte lydnivå for såkalt kortvarig lyd er nemlig 130 desibel. Overskrides denne, er det ifølge veiledningsheftet «Musikkanlegg og helse» fra Helsedirektoratet stor risiko for akutte og varige skader.

Hørselshemmedes landsforbund blir overrasket når de får vite om Metallica-målingene, skriver NRK videre:

– Dette er jo voldsomt, det må jo være norgesrekord. Vi har i hvert fall aldri hørt om noe høyere, sier generalsekretær Anders Hegre.

Nå har Helseetaten i Oslo kommune sendt brev til konsertarrangøren Live Nation for å få en forklaring på hvorfor det ble spilt for høy lyd. Man ønsker også å vite hva arrangøren planlegger å gjøre for å hindre at det samme ikke skjer igjen på andre konserter.

Les også:

Hardrock mot Taliban

To priser til maskerte metallrockere

Intimt med Metallica

Les flere musikknyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy