Meny

Vanskelig å forby «uanstendig» bilde av Zuma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Afrikas president Jacob Zuma led nederlag da retten torsdag ikke ville forby et omstridt bilde av ham i Lenin-positur med kjønnsorganene hengende ut av buksesmekken.

Den satiriske kunstneren Brett Murrays framstilling av presidenten ble utsatt for hærverk tirsdag, dagen etter at det først ble vist i et galleri i Johannesburg.

ANC gikk likevel til sak mot kunstneren, galleriet og avisa City Press, som trykket det ANC mener er et uanstendig og fornærmende bilde.

Les også: Raser mot penis-maleri

Men i en fullpakket rettssal med flere av Zumas barn og ANCs generalsekretær til stede fant dommerne det vanskelig å forby bildet. De tror et forbud ikke får noen virkning.

– Bildet befinner seg allerede på internett, sa dommer Fayeeza Kathree-Setiloane og spurte hvordan et forbud i så fall skulle iverksettes.

Les også: - En tikkende bombe

Motstanderne av maleriet kaller framstillingen rasistisk og en fornærmelse mot presidenten, mens tilhengerne mener bildet er beskyttet av grunnlovens paragrafer om ytringsfrihet.

Goodman Gallery stengte på ubestemt tid etter at to aktivister smurte rød og svart maling over delene av bildet som viste ansiktet og kjønnsorganene til Zuma.

Les også:

Kvinne bet av ektemannens penis

Lynet slo ned i pungen

Advarer mot penispiller


Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært