Meny

Nytt Jackson-jubileum til høsten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jacksons nest største albumsuksess «Bad» kommer i ny eksklusiv utgave som inneholder private konsertopptak funnet hjemme hos den avdøde superstjernen.

I august er det nøyaktig 25 år siden Michael Jackson-albumet «Bad» ble sluppet. Det markeres med en ny versjon av platen som også inneholder et til nå ukjent konsertopptak.

«Bad 25», som blir tittelen på jubileumsutgaven av Michael Jacksons storselger fra 1987, markerer altså at det har gått et kvart århundre siden albumet først ble sluppet.

Les også: Hackere stjeler Michael Jackson-katalog

Enorm suksess

Den originale versjonen av «Bad» solgte ikke en gang halvparten så mye som forgjengeren «Thriller» fra 1982 (som fremdeles er tidenes mest solgte album, red.anm.), men er likevel et av tidenes mestselgende album og Michael Jacksons nest største suksess med over 30 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis. «Thriller» solgte til sammenligning rundt 30 millioner eksemplarer i USA alene, mens det på verdensbasis skal være solgt i rundt 110 millioner eksemplarer.

«Bad», som var Jacksons syvende soloalbum, inneholdt i likhet med forgjengeren en rekke store hitlåter, der blant annet tittelsporet og «The Way You Make Me Feel» begge nådde toppen på singellistene. Michael Jackson ble også belønnet med en Grammy for denne utgivelsen.

Les også: Jackson-barna hedret faren

Privat konsertopptak

Det mest eksklusive med den nye versjonen av platen er konsertopptaket fra Wembley i London i 1988, der Jackson opptrådte for 72.000 fans, blant dem prins Charles og prinsesse Diana som på dette tidspunktet fremdeles var gift med hverandre.

Videoopptaket som gis ut sammen med jubileumsutgaven har aldri tidligere blitt vist offentlig, for det ble funnet blant Michael Jacksons personlige eiendeler i hans hjem i Neverland etter at superstjernen døde i 2009. Ifølge plateselskapet Sony Music skal konsertopptaket ha vært til stjernens personlige bruk.

Les også: Michael Jackson planla verdensturné

Eksklusiv singel

I likhet med originalutgaven av albumet, slippes den første singelen fra platen, «I Just Can’t Stop Loving You» (som er en duett med Siedah Garrett, red.anm.), på nytt i forkant av albumutgivelse i september. Singelen slippes allerede 5. juni, med bonussporet «Don’t Be Messin’» i en tidligere ikke-utgitt demoversjon. Men for å sikre deg et eksklusivt eksemplar av denne må du kjøpe singelen hos den amerikanske daglivarekjeden Wal-Mart som blir eneste butikkjede som selger platen over disk.

Les også:

Jackson-lege funnet skyldig i uaktsomt drap på poplegenden

Vil hete Willy Wonka og Michael Jackson

- Usannsynlig at Michael Jackson ga seg selv dødelig dose

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært