Carlos Fuentes er død

Carlos Fuentes var Mexicos største forfatter (Foto: NTBscanpix).
Carlos Fuentes var Mexicos største forfatter (Foto: NTBscanpix).

Den berømte mexicanske forfatteren Carlos Fuentes døde tirsdag 83 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlos Fuentes døde tirsdag ettermiddag på et sykehus i Mexico City, melder det mexikanske kulturdepartementet. Han ble 83 år gammel.

Bøker som «Årene med Laura Diaz», «Aura», «Don Artemios død» «Kvinnen og landet» og «Hydras hode» gjorde ham til Mexicos desidert største forfatter og en av de fremste romanforfatterne i de spansktalende landene.

Slo gjennom med deutromanen

I en alder av 29 år skrev han sin første roman «Hvor luften er klarest», noe som la grunnlaget for en boom i spansk samtidslitteratur på 60- og 70-tallet.

«Don Artemios død» het boken som på alvor gav Fuentes internasjonal anerkjennelse.

Fikk ingen Nobelpris

Carlos Fuentes ble ofte tippet som kandidat til Nobelprisen, men vant den aldri. I tillegg til romaner skrev han også skuespill og noveller. Han var en anerkjent politisk analytiker, essayist og kritiker.

I 1987 vant Fuentes det spanske språkets ytterste utmerkelse Cervantes-prisen. Han har også undervist ved USAs største prestisjeuniversiteter Harvard, Columbia, Brown og Princeton.

Affærer med filmstjerner

Carlos Fuentes var sønn av en diplomat og har selv vært ambassadør i England, men trakk seg i protest etter massakren av studenter i Mexico i 1968.

Forfatteren er også kjent for sine forhold til noen av 60-tallets store filmikoner, blant annet Jeanne Moreau og Jean Seberg.

Han giftet seg to ganger og fikk tre barn, to av barna er nå døde av sykdom.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy