Meny

Trussel mot Grand Prix på islamistisk nettsted

Crystal Hall bygges i Baku før Eurosong går av stabelen i mai. Foto: Osman Karimov (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarsler om angrep mot «perverse og homofile» under Eurosong-finalen i Aserbajdsjans hovedstad Baku er lagt ut på et islamistisk nettsted.
Fakta om Eurosong 2012:

* Går av stabelen i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, som vant fjorårets finale.

* Årets finale avholdes 26. mai.

* 42 land deltar i årets Eurosong.

* Seks deltakerland har kvalifisert seg direkte til finalen: Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia i tillegg til vertslandet Aserbajdsjan.

* De øvrige 36 deltakerlandene må kvalifisere seg gjennom to semifinaler, med 18 deltakerland hver. 10 deltakerland fra hver semifinale går til videre til finalen.

* Den første semifinalen holdes 22. mai, mens den andre, der Norge deltar, går av stabelen 24. mai.

Det melder det svenske nyhetsbyrået TT, med henvisning til opplysninger fra det russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Eurovisjonfestivalen er et mareritt for alle muslimer. Djevelens krefter, perverse og homofile fra hele verden må ikke tro at de så lett kan komme til landet hvor blodet til rettroende muslimer har flytt. De kommer uten tvil til å bli angrepet, heter det i en artikkel på det russiske nettstedet ummanews.ru.

Les også: Syngende russiske bestemødre til Eurovision-finale

– Verken Mossad, MI6, det nasjonale sikkerhetsdepartementet (i Aserbajdsjan) eller andre sikkerhetstjenester kan beskytte dem, heter det videre.

Religiøse ekstremister har tatt på seg ansvaret for terrorhandlinger som den siste tiden er begått i Aserbajdsjans nest største by Ganca og andre steder i landet. En av disse ekstremistene, Vugar Padfarov, skal ha blitt drept av sikkerhetsfolk i forrige uke.

Folk fra Aserbajdsjans nasjonale sikkerhetsdepartement skal i forrige uke ha pågrepet 17 medlemmer av illegale væpnede grupper. En offiser i sikkerhetsstyrkene er drept og tre andre såret i sammenstøt med disse gruppene, skriver Interfax.

Les også: Armenia trekker seg fra Melodi Grand Prix

Den internasjonale Eurosong-finalen, som i Norge også kalles Melodi Grand Prix, holdes i Baku 26. mai etter semifinaler tidligere samme uke. Norge deltar i år med artisten Tooji og låten «Stay».

Les også: Hvem vinner i kveld?


Les flere nyheter

Populært